Bjelsin Urugvaj pao u Limi, Peru preko bivšeg igrača Zvezde uhvatio "poslednji voz" za SP, Partizanov Grimaldo presedeo na klupi

Autor: Mladen Heleta
subota 12.10.2024.
08:30
Izvor: Sportske.net

Urusi su u krizi.

EPA-EFE/Paolo Aguilar
EPA-EFE/Paolo Aguilar

Povezane vesti

Fudbaleri Perua pobedili su Urugvaj na svom terenu sa 1:0, u poslednjoj utakmici devetog kola južnoameričkih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Gol za velika tri boda domaćih u Limi je u 88. minutu postigao štoper Migel Arauho, igrač američkog Portlanda i čovek koji je u sezoni 2013/2014. nastupao za Crvenu zvezdu.

Urugvajci su tada kratko otklonili opasnost iz svog kaznenog prostora posle kornera, ali su Peruanci nastavili akciju, lopta je stigla do Kordove na desni bok, koji je sjajno centrirao, a Arauho udarcem glavom sa nekih sedam metara matirao golmana Ročeta, za 1:0.

Naj taj način je Peru upisao trijumf koji je morao da ostvari kako već sada ne bi ostao bez šansi da se plasira na Mundijal, dok je Urugvaj produbio krizu i ovo mu je treći meč zaredom u kvalifikacijama bez trijumfa. Nedavno je legendarni Luis Suarez nakon što se povukao iz reprezentacije kritikovao rad selektora Marsela Bjelse i deluje da je on zaista malo "pogubio konce" u svojoj ekipi.

Nije Urusima pomogao ni povratak "pomilovanog" Darvina Nunjesa, kom je ublažena kazna zbog nereda i tuče na Kopa Americi.

Fudbaler Partizana Grimaldo je ovaj meč presedeo na klupi Perua.

Iz Južne Amerike će se na SP direktno plasirati najboljih šest selekcija posle 18 odigranih kola, dok će sedmoplasirani ići u interkontinentalni baraž.

Peru je pretposlednji deveti na tabeli sa šest bodova na svom kontu, a Urugvaj je treći sa 15.

Lider je Argentina sa 19 bodova, Kolumbija ima 16, četvrti je Brazil sa 13, Ekvador je peti sa 12, koliko ima i šestoplasirana Bolivija, a sedma je Venecuela sa 11.

Iznad Perua je Paragvaj sa 10 bodova, a iza je "fenjeraš" Čile sa pet bodova.

Urugvaj za četiri dana dočekuje Ekvador, a Peru gostuje u Brazilu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke