BL - Bodovi nade za Majnc!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.03.2021.
15:25
Izvor: Sportske.net

Veoma važna pobeda Majnca u borbi za opstanak u Bundesligi.

Beta/Torsten Silz/dpa via AP
Beta/Torsten Silz/dpa via AP

Povezane vesti

U utakmici 26. kola nemačke Bundeslige, Majnc je danas kao gost savladao ekipu Hofenhajma rezultatom 2:1.

Ovom pobedom Majnc je pobegao iz opasne zone, sada ima 24 boda na četrnaestom mestu na tabeli, a Hofenhajm je pretrpeo drugi uzastopni, ukupno dvanaesti poraz u sezoni, posle kog je ostao na jedanaestoj poziciji sa 30 osvojenih bodova.

Tek što je utakmica počela, Majnc je poveo. Ričards je pred svojim kaznenim prostorom izgubio loptu, tačnije Glacel mu je oduzeo i potom iskosa sa desne strane savladao golmana Baumana - 0:1.

Posle početnog šoka, Hofenhajm je uspeo da se oporavi i u 39. minutu je stigao do izjednačenja. Ričards se odličnom asistencijom za Bebua donekle iskupio za kiks kod prvog gola gostiju, a Bebu je sa leve strane ušao u kazneni prostor i snažnim udarcem pogodio mrežu golmana Centnera 1:1.

I kada se očekivalo da domaći eventualno stignu do preokreta, ekipa Majnca ih je ponovo šokirala.

Samo dva minuta posle izjednačenja, Baman je ponovo savladan. Sve se dogodilo posle kornera sa desne strane koji je odlično izveo Boetijus, a najviši u skoku pred golom gostiju bio je Dominik Kor koji udarcem glavom pogađa za 1:2.

Pokušavao je Hofenhajm u drugom poluvremenu da stigne bar do izjednačenja, ali je Majnc uspevao da neutrališe njihove napade koji uglavnom i nisu bili previše opasni, pa su gosti zasluženo stigli do celog plena.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke