BL - Dominacija gostiju! Favoriti sigurni, Augsburg dao pet golova za pola sata!

Autor: Darko Mitrović
subota 02.03.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrano pet utakmica 24. kola nemačke Bundeslige.

EPA-EFE/Filip Singer
EPA-EFE/Filip Singer

Povezane vesti

Najviše pažnje izazvao je duel u Berlinu, gde je gostovala ekipa Dortmunda koja je savladala domaći Union, bilo je 0:2.

Na vođstvo favorita čekalo se do 41. minuta utakmice, kada je Fulkrug pronašao Adejemija na desnoj strani, a ovaj je ušao u kazneni prostor i iskosa sa desne strane, sa petnaestak metara udaljenosti poslao neodbranjiv projektil u suprotni ugao - prelep gol za 0:1.

Pokušavao je trener domaćih Nenad Bjelica da izmenama u nastavku meča pronađe postavu koja bi mogla da uzvrati ''milionerima'', ali u tome nije uspeo, Dortmund je znalački čuvao minimalnu prednost, a na ulasku u 90. minutu, Matsen je rešio sve dileme. On je osvojio loptu na sredini terena, istrčao kontru i u situaciji jedan na jedan savladao golmana Ronova - 0:2.

Još ubedljiviji u gostima bio je RB Lajpcig, koji je savladao ekipu Bohuma sa 4:1.

Bohum je poveo posle nepunih sedam minuta igre golom Viteka, a nije se dugo čekalo na odgovor gostiju, samo do 30. minuta, kada je Dani Olmo posle saradnje sa Šeškom izjednačio na 1:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, ali nastavak meča pripao je favorizovanoj ekipi RB Lajpciga.

Openda je u 68. minutu doneo preokret gostima, na asistenciju Hajdare, a samo tri minuta kasnije, posle udarca Simonsa, Ordets postiže autogol za 1:3.

Potpuno su u tim trenucima psihološki pali igrači Bohuma, pa je već u 73. minutu Jusuf Poulsen povisio na 1:4, a Simons je ovoga puta bio u ulozi asistenta.

Iako su u prošlom kolu osvojili bod na gostovanju u Bremenu, ekipa Darmštata je realno digla ruke od borbe za opstanak, što se najbolje videlo danas u njihovom duelu protiv gostiju iz Augsburga koji je završen rezultatom 0:6.

Već posle prvog poluvremena je sve bilo rešeno, kada su gosti stekli - pet golova prednosti!

Ni dva minuta od početka meča nije izdržala odbrana Darmštata, jer su gosti odmah poveli golom Tica. Samo deset minuta kasnije Jensen je udvostručio prednost Augsburga, a u 20. minutu je već bilo 0:3, kada je Demirović savladao golmana Šuena.

Isti igrač je pet minuta kasnije asistiro Vargasu za četvrti gol, a onda u 29. minutu Demirović svojim drugim golom ''baca petardu''.

Posle toga su gosti ''smanjili gas'' i do kraja meča su rutinski zadržali ogromnu prednost, ali su trijumf ipak učlinili još ubedljivijim, kada je Tic u finišu meča postavio konačnih 0:6.

Ajntraht je nastavio da na tabeli prati Dortmund i Lajpcig, današnjom pobedom od 2:1 na gostovanju Hajdenhajmu.

Preneli smo već tokom prvog poluvremena da je Ajntraht na komičan način poveo na gostovanju ekipi Hajdenhajma. Bio je to autogol defanzivca domaćih Gimbera koji je mirno vratio loptu svom golmanu Mileru, ali on ju je promašio i lopta je završila u mreži - 0:1.

Tek što je počelo drugo poluvreme, igrao se 49. minut, Ajntraht je poveo sa 2:0, a ovoga puta strelac je bio Enkunku, koji je iskosa sa leve strane uputio snažan udarac u bliži ugao.

Usledila je trostruka izmena u domaćem timu, a nedugo zatim, već u 59. minutu Pjeringer smanjuje prednost ekipe iz Frankfurta. Ipak, više od toga ekipa Hajdenhajma danas nije mogla.

Jedina utakmica koja danas nije završena pobedom gostiju bila je ona između Majna i Mehnengladbaha, koja je završena rezultatom 1:1. Majnc je poveo već posle deset minuta igre golom Burkarta, a bod ''koltovima'' doneo je Engumu u 55. minutu utakmice. Bod koji Majncu ne znači mnogo u borbi za opstanak, s obzirom da je ostao pretposlednji sa samo 16 bodova.

Bundesliga, 24. kolo

Subota:

Bohum - RB Lajpcig 1:4 

Darmštat - Augsburg 0:6 

Hajdenhajm - Ajntraht 1:2 

Majnc - Menhengladbah 1:1 

Union Berlin - Dortmund 0:2

18.30h Volfsburg - Štutgart.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke