BL - Dortmund ubedljivo čuva vrh, goleada podno Švarcvalda!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 26.01.2019.
17:25
Izvor: Sportske.net

Ubedljiva Borusija, goleada u Frajburgu.

EPA-EFE/ARMANDO BABANI
EPA-EFE/ARMANDO BABANI

Povezane vesti

Borusija iz Dortmunda je uspela da slavi protiv Hanovera na svom terenu sa ubedljivih 5:1.

Bio je to 15. trijumf domaćina u ovoj sezoni, Borusija i dalje suvereno čuva vrh, sada imaju devet bodova viška u odnosu na Bajern, ali i utakmicu više.

Prvo je Hakimi uspeo da postigne gol na asistenciju Gereira u 24. minutu, a u drugom poluvremenu je Borusija rešila pitanje pobednika za samo sedam minuta.

Marko Rojs u 60. minutu, zatim Mario Gece dva minuta kasnije i na kraju Gereiro u 67. minutu za 4:0. Bakalorc je uspeo samo da ublaži ovaj poraz pred sam kraj, a Vitsel postavlja konačnih 5:1.

Druga Borusija, ona iz Menhengladbaha, uspela je da slavi protiv Augsburga na svom terenu sa 2:0 golovima u finišu meča. Bili su domaći daleko bolji rival, promašili su penal u prvom poluvremenu preko Hofmana, ali su do tri boda stigli golom Vendta u 79. minutu. Herman je postavio konačnih 2:0 u nadoknadi.

Volfsburg je na svom terenu dočekao Leverkuzen, očekivali su pobedu, ali su gosti uspeli da odnesu sva tri boda. Bilo je ovo sjajno izdanje Leverkuzena, briljirali su, a do prvog gola su stigli u 45. minutu iz penala koji je iskoristio Haverc. U nastavku na 0:2 povećava Foland u 62. minutu, a konačnih 0:3 postavlja Brant.

Majnc je na svom terenu savladao Nirnberg sa 2:1, i ovde smo videli jedan penal, ali iskorišćen od strane Borsinskog već u 12. minutu utakmice. Gosti su stigli do izjednačenja u 43. minutu, da bi Kiason doneo pobedu Majncu u 73. minutu.

Pod planinom Švarcvald, ekipa Frajburga je dočekala Hofenhajm, a gosti su odneli sva tri boda. Žoelinton je doneo prednost gostima, ali je do kraja poluvremena izjednačio Holer. U nastavku Kramarić prvo iz penala, a potom na asistenciju Demirbaja donosi veliku prednost Hofenhajmu, Niderleher uspeva da smanji na 2:3, a konačnih 2:4 postavlja Demirbaj u 86. minutu.

Borusija D. - HAnover 5:1
Menhengladbah - Augsburg 2:0
Frajburg - Hofenhajm 2:4
Majnc - Nirnberg 2:1
Volfsburg . Leverkuzen 0:3



Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke