BL - Još ima nade za ''jarčeve'', veliki preokret Kelna u finišu, za to vreme još tri remija!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.05.2024.
17:30
Izvor: Sportske.net

Ovog popodneva odigrane još četiri utakmice pretposlednjeg, 33. kola Bundeslige.

Beta/David Inderlied/dpa via AP
Beta/David Inderlied/dpa via AP

Povezane vesti

Keln - Union Berlin 3:2

Zs ekipu Kelna je pobeda u današnjem meču bila imperativ kako bi zadržala kakve-takve šanse po pitanju opstanka u Bundesligi. Međutim, već u prvih dvadeset minuta gosti iz Berlina su šokirali ''jarčeve''.

Nohe je u 15. minutu postigao vodeći gol za Union Berlin, a samo četiri minuta kasnije domaći su skrivili i penal koji je Kevin Foland uspešno realizovao za 0:2 na semaforu.

Pred sam kraj prvog poluvremena su i domaći iznudili jedanaesterac, a precizan sa bele tačke bio je Kajnc - 1:2.

To je bio gol nade za ''jarčeve'' koji su tek u 87. minutu uspeli da poravnaju rezultat pogotkom Stefena Tigesa - 2:2. Ni taj rezultat ekipi Kelna ništa nije značio, pa su domaći morali i u preostalih nekoliko minuta da svim silama krenu u napad i to im se isplatilo u trećem minutu nadoknade vremena kada je Dauns posle centaršuta Maine sa leve strane pogodio za potpuni preokret - 3:2.

Keln sada ima 27 bodova, dva manje od Majnca koji tek treba da odigra svoj meč protiv Dortmunda večeras od 18.30h, a Union je u ovom trenutku tik iznad zone ispadanja sa bodom više od Majnca.

Menhengladbah - Ajntraht 1:1

Ajntraht je vezao dva poraza u prethodna dva kola, a loše je počeo i današnju utakmicu protiv Menhengladbaha. Domaći su poveli već u devetom minutu meča, strelac je bio Hak, ali je tim iz Frankfurta uspeo da u 35. minutu izjednači kada je Dina Ebimbe pogodio za 1:1, a Ekitike mu je petom lepo asistirao u toj akciji.

Frajburg - Hajdenhajm 1:1

Frajburg je u padu forme u poslednje vreme, pa mu sada ostaje borba da zadrži sedmu poziciju koja vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija. Danas je u 29. minutu golom Doana uspeo da povede, posle odličnog centaršuta Gintera sa leve strane, ali je ekipa Hajdenhajma izjdnačila samo devet minuta kasnije, kada je Kevin Sesa sjajno primio loptu, probio odbranu domaćih kroz sredinu, ušao u kazneni prostor i savladao golmana Atubolua - 1:1.

RB Lajpcig - Verder 1:1

Ekipa RB Lajpciga se u finišu sezone bori za ostanak na četvrtom mestu, ali joj je Verder danas napravio dosta problema. Gosti iz Bremena su poveli u 36. minutu autogolom Sejvalda, a na izjednačenje se čekalo do 61. minuta, kada je Slovenac Šeško posle saradnje sa Simakanom poravnao rezultat.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke