BL - Jović strelac, Batšuaji junak!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 11.03.2018.
20:02
Izvor: Sportske.net

Derbi meč 26. kola nemačke Bundeslige završen je pobedom Borusije iz Dortmunda. Luka Jović pogodio za Ajntraht, junak meča Miši Batšuaji.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Poslednja utakmica nedeljnog dela programa 26. kola nemačke Bundeslige ujedno je bila i derbi kola pošto su snage odmerile trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa.

Redosled na tabeli promenjen je nakon susreta na "Vestfalenu" pošto je Borusija savladala Ajntraht rezultatom 3:2 (1:0) i tako preuzela treće mesto u Bundesligi.


Domaći su poveli nakon kontranapada u 12. minutu. Centaršut Kristijana Pulišića bio je toliko precizan da bi lopta svakako završila u golu, ali je Rus intervenisao i sproveo je u sopstvenu mrežu.

Do odlaska na odmor nije bilo promene rezultata. Kovač je reagovao u nastavku uvođenjem Luke Jovića koji osam minuta nakon ulaska na teren koristi centaršut De Guzmana i glavom postiže izjednačujući gol za goste.

Samo dva minuta imao je Ajntraht aktivan rezultat a onda je na scenu stupio spasilac Miši Batšuaji. Na asistenciju Kristijala Pulišića Belgijanac postiže prvi gol na utakmici i ponovo dovodi domaće u prednost.

Nadoknada vremena donela je potpuno ludilo na terenu. Najpre je Ajntraht drugi put na utakmici poravnao rezultat preko Bluma ali je svemogući Miši Batšuaji na kraju pogodio u 94. minutu i rešio pitanje pobednika.

Napadač Čelsija upisao je tako četvrti i peti prvenstveni gol u dresu Borusije iz Dortmunda za koju u prolećnom delu sezone nastupa kao pozajmljen igrač "plavaca".

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
mosala1983
Monday, 12.03.2018
00:44

Борусија да екипу гради око белгијанца и амера, то је пун погодак. Да не прода пулишића тек тако. Уз пар појачања биће конкурентна овако неће. Занимљива утакмица, борусији се вратило за неке раније киксеве. Немачкој лиги треба јака борусија, остали су лимитирани по питању бајерна. Видећемо какв ће лајпциг бити у сезони и у наредним, да ли просек или можда врхунска екипа што свакако има простора у уједначеној али не тако јакој БЛ.