BL - Levandovski je najbolji na svetu, Šalke baš očajan... Borusija je spremna za veliki derbi!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 27.02.2021.
17:24
Izvor: Sportske.net

Evo šta se dešavalo u Bundesligi u mečevima od 15:30.

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Imate li sumnju da je Robert Levandovski najbolji fudbaler sveta?

Videćemo to na kraju sezone, na pragu je da poobara sve rekorde, a već je stigao do 28. gola u sezoni sa današnja dva protiv Kelna. 

Bajern je savladao Keln sa 5:1 u okviru 23. kola nemačke Bundeslige, a gledali smo briljantnu igru Bajerna u prvom poluvremenu. Čupo-Moting je nakon asistencije Gorecke pogodio u 18. minutu, da bi Levandovski popravio svoj dosadašnji učinak u sezoni u 33. minutu. 

Trenutak slabosti Bajerna viđen je u 49. minutu kada je Škiri pogodio i smanjio na 2:1, ali je onda u igru ušao Tomas Miler kojem je trebalo samo 15-ak sekundi da asistira, znate već kome, Levandovskom. Igrao se 65. minut, na semaforu je pisalo 3:1. 

Do kraja još jedan rezervista postiže golove, Serž Gnabri, prvi nakon asistencije Ernandeza, a potom i nakon nove, treće asistencije Leona Gorecke. 

Sava Čestić je igrao za Keln, ali bez nekog bitnijeg učinka. 

Slavila je i Borusija iz Dortmunda i tako najavila veliki derbi sa Bajernom. PObeđena je ekipa Arminije iz Bilefelda sa 3:0, a sve golove smo videli u drugom poluvremenu. 

Daud je u 48. minutu doveo Borusiju u prednost, da bi Sančo iz penala povisio rezultat u 58. minutu. Konačnih 3:0 postavlja Reinije u 81. minutu utakmice. 

Šalke je jednom nogom u nižem rangu, ponovo su poraženi, ovoga puta od Štutgarta sa 4:1. Već posle malo više od pola sata igre bilo je 3:0, Endo je postigao golove u 10. i 26. minutu, da bi Kalajdžić povisio na 3:0 u 34. Kolašinac je smanjio u 40. minutu, a Bentaleb je propustio veliku šansu da unese totalnu neizvesnost, pošto je promašio penal. 

Umesto toga, još dva gola u mreži Šalkea, prvo Klemen u 88. minutu i konačnih 5:1 postavlja Didavi. 

Šalke bez Nastasića, između ostalih. 

Volfsburg je savladao Hertu sa 2:0, Klunter je postigao autogol u 38. minutu, a konačnih 2:0 postavlja Lakroa u 90. Igrao je Radonjić za Hertu, ali samo u prvih 45 minuta.

Bajern - Keln 5:1
Štutgart - Šalke 5:1
Borusija Dortmund - Arminija 3:0
Volfsburg - Herta 2:0

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke