Bl - Došao je Kejn, ali je Tel Bajernov heroj!

Autor: Lazar Nikolić
subota 02.09.2023.
20:28
Izvor: Sportske.net

Preokret Bavaraca za slavlje u gostima.

EPA-EFE/Christopher Neundorf
EPA-EFE/Christopher Neundorf

Povezane vesti

Fudbaleri Bajerna iz Minhena pobedili su Borusiju iz Menhengladbaha u gostima sa 2:1 posle preokreta u derbi meču trećeg kola nemačke Bundeslige.

Bajern je tako ostao na maksimalnom učinku od starta sezone, a heroj Bavaraca bio je mladi napadač Matajs Tel, koji je ušao sa klupe i rešio utakmicu.

Poveli su domaći u 30. minutu kada je štoper Ko Itakura posle dodavanje kolege iz odbrane Vebera nakon kornera krunisao bolju igru domaćih u uvodnih pola časa igre.

Bajern je krenuo mnogo angažovanije od starta drugog poluvremena. To se Bavarcima isplatilo posle 13 minuta. Kimih je majstorski, dubinskom loptom, uposlio Leroja Sanea, a ovaj sjajno pogodio mrežu domaćih.

Napadao je Bajern do kraja u želji da stigne do preokreta. Veliku priliku propustio je Kingsli Koman koji nije uspeo da pogodi okvir gola sa samo četiri metra udaljenosti.

Uveo je trener Bajerna Tomas Tuhel u igru mladog centarfora Tela u završnici meča, a upravo je Tel postigao pobedonosni gol tri minut pre kraja i tako doneo veliko slavlje Bavarcima udarcem glavom na asistenciju Kimiha iz kornera.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke