BL - Neočekivani pad Lajpciga i Leverkuzena!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 13.08.2022.
17:31
Izvor: Sportske.net

Slabi rezultati ekipa koje se bore za vrh tabele...

EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Ajntraht, kao ekipa koja će igrati Ligu šampiona, se suočava sa životom posle Filipa Kostića, a danas su gostovali Herti gde je bilo 1:1. Bila je to jedna ujednačena utakmica, sa dosta grešaka i na jednoj i na drugoj strani, pa je podela bodova najrealniji ishod. 

Prvi gol smo videli u 3. minutu, odličan centaršut Lukebakija sa desne strane, na pravom mestu je bio Serdar koji glavom pogađa za 1:0. Takođe u trećem minutu, ali drugog poluvremena, Ajntraht je stigao do izednačenja, Kolo Muani je poveo kontru po levoj strani, poslao loptu u sredinu gde Kamadi nije bilo teško da postigne gol za 1:1

Lajpcig je dva puta imao prednost protiv Kelna, ali nije slavio na svom terenu - 2:2.

Znao je da proslavi svoj povratak na teren Red Bul arene Timo Verner, u 36. minutu je doveo svoju ekipu u prednost šutem sa oko 30 i kusur metara, ali moramo istaći, gol ide i na dušu golmana gostiju, Švabea

Gosti su izjednačili u 40. minutu utakmice, Kajnc je centrirao sa desne strane, Dic je bio na pravom mestu i pogodio je za 1:1.

U drugom poluvremenu još dva gola, a Lajpcig je stigao do prednosti prvi, preko Nkunkua, bila je to odlična asistencija Olma koji je pronašao svog napadača, egzekucija na visokom nivou za 2:1. Ipak, završeno je 2:2, posle kornera sa leve strane Gvardiol je očajno reagovao i poslao loptu u svoju mrežu

Valja napomenuti i da su domaći igrali sa igračem manje čitavo drugo poluvreme, pošto je Sobošlai dobio direktan crveni karton u 40. minutu. 

U duelu Hofenhajma i Bohuma videli smo pet golova, na kraju pobeda domaćina - 3:2. 

Coler je sa dva gola, u 10. i 13. minutu doveo goste u veliku prednost od 0:2, ali su domaći stigli do izjednačenja u narednih deset minuta. Već u 14. minutu Baumgartner je smanjio na 1:2, da bi na 2:2 izjednačio Kabak u 23. minutu. 

Imali su veliku šansu domaći preko Kramarića da stignu do pobede, ali je hrvatski fudbaler promašio kazneni udarac u 59. minutu. Ipak, pobeda je došla u 88. minutu, Dabur je bio strelac. 

Erhan Mašović na terenu od 76. minuta. 

Augsburg je u potpunosti iznenadio Leverkuzen danas kao gost, bilo je 1:2. Jensen je doveo goste u prednost u 15. minutu, da bi Aranguiz izjednačio u 43. Pobedu gostima donosi Han u 82. minutu meča. 

Valja napomenuti i da je domaćin imao dosta šansi, 10 šuteva u okvir gola, posed preko 60%, ali nije bilo dovoljno za pobedu. 

U duelu Verdera i Štutgarta, velika neizvesnost, bilo je 2:2. Već u 4. minutu utakmice domaći su poveli sa 1:0 preko Gulkruga, da bi Endo izjednačio u 38. minutu meča. Prednost gostima donosi Silas u 77. minutu utakmice, a onda je Burke izjednačio u šestom minutu nadoknade. 

Veljković danas svih 90 minuta u dresu Verdera. 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke