BL - Šampion na kolenima, Srbi slave, tri pobede gostiju!

Autor: Darko Mitrović
subota 20.02.2021.
17:32
Izvor: Sportske.net

Odigrane još četiri utakmice 22. kola Bundeslige. Meč u Frankfurtu u centru pažnje.

Beta/Arne Dedert/POOL via AP
Beta/Arne Dedert/POOL via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta savladali su danas na svom terenu šampionsku ekipu Bajerna rezultatom 2:1 i nastavili sjajan niz od sada već pet uzastopnih pobeda u Bundesligi.

Srpski tandem Filip Kostić - Luka Jović od prvog minuta je bio na terenu, a tokom prvog poluvremena Ajntraht je bio bolji rival. UPravo u tom delu igre domaći su uradili i najveći deo posla.

Već u 12. minutu meča, Filip Kostić u svom stilu asistira za Kamadu koji trese Nojerovu mrežu za vođstvo Ajntrahta od 1:0, a tek što je isteklo prvih pola sata igre, Kamada upisuje i asistenciju, kada je prednost Ajntrahta duplirao Junes, prelepim udarcem u sam gornji levi ugao, iskosa sa leve strane.

Tek ulaskom Gorecke u drugom poluvremenu Bajern se probudio i već u 53. minutu preko Levandovskog, posle saradnje sa Saneom, uspeo je da smanji na 2:1. To je najboljem strelcu lige već 26. gol u sezoni!

Bilo je do kraja još prilika na obe strane, a u finišu je sjajnu šansu propustio Kostić, koji je po ko zna koji put pobegaio sporom Zileu, šutirao iskosa sa leve strane u suprotni ugao, ali je Nojer uspeo da tu loptu izbije u korner.

Što se Jovića tiče, na terenu je proveo 65 minuta, opet bez postignutog gola, ali posle ove velike pobede nema za čim da žali.

Ni Bajern nema mnogo razloga za brigu, s obzirom da je i pored ovog poraza ostao na liderskoj poziciji na tabeli, a Ajntraht je sa Volfsburgom na deobi trećeg mesta.

U preostale tri utakmice ovog popodneva slavile su gostujuće ekipe.

Majnc je iznenadio u Menhengladbahu, trijumfovao je sa 2:1, a gol odluke postigao je Štoger u 86. minutu. Prethodno, Onisivo je u desetom minutu doveo Majnc u vođstvo, a izjednačio je Štindl u 26.

Štutgart je sa 1:0 slavio u Kelnu golom Kalajdžića početkom drugog poluvremena, a istim rezultatom Union Berlin je savladao ekipu Frajburga. Promel je postigao pobedonosni gol za goste u 64. minutu meča.

TABELE

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke