BL - Zvezdin rival nemoćan protiv tandema Haland-Rojs, Lajpcig na vrhu

Autor: Darko Mitrović
subota 17.10.2020.
17:27
Izvor: Sportske.net

Dugo je Hofenhajm odolevao, ali kada je ušao tandem Haland-Rojs, sve je brzo bilo rešeno.

Beta/Uwe Anspach/dpa via AP
Beta/Uwe Anspach/dpa via AP

Povezane vesti

Pet dana pred duel sa Crvenom zvezdom na startu grupne faze Lige Evrope, ekipa Hofenhajma dočekala je Dortmund u četvrtom kolu Bundeslige.

Bez najboljeg strelca Andreja Kramarića, Hofenhajm  nije uspeo da napravi iznenađenje, iako je i Dortmund dugo igrao bez svoje prve zvezde Erlinga Halanda.

Na kraju, 1:0 za Dortmund, i to upravo posle Halandovog ulaska na teren.

Tokom mprvog poluvremena, Dortmund je imao znatno veći posed lopte, ali je Hofenhajm bio konkretniji, pa je i naš reprezentativac Mijat Gaćinović imao par pokušaja, od kojih je bio izgledniji onaj iz 19. minuta, kada je sa desetak metara loše šutirao, podigavši nekoliko komada busenja iz travnatog tepiha.

Na drugoj strani, Reina je povukao kontru u 35. minutu, čak petorica igrača Dortmunda su jurnula ka kaznenom prostoru Hofenhajma, ali je golman Bauman zaustavio Reinin šut. Usledio je korner, posle kog je Munije pogodio prečku i na odmor se otišlo bez golova.

U nastavku dugo bez pravih uzbuđenja, sve do ulaska Rojsa i Halanda. Rojs je u 75. minutu posle solo akcije stvorio najbolju priliku od početka drugog poluvremena, kada je Bauman zaustavio njegov udarac.


U 81. minutu Baumgartner je mogao da donese izjednačenje Hofenhajmu, ali je loše šutirao, pravo u golmana Hica, iskosa sa leve strane, da bi već u narednom napadu na drugoj strani Haland pogodio stativu.

Tri minuta kasnije nova velika prilika za Dortmund, Gereiro je probio po levoj strani i proigrao Rejnu koji sa desetak metara šutira preko gola.

Hofenhajm: Bauman - Poš (Griliš od 79.), Fogt, Akpoguma - Rudi, Gaćinović (Brun  Larsen od 60.), Samaseku, Gajger, Skov (Sesenjon od 79.) - Belfodil (Baumgartner od 60.), Bebu (Dabur od 79.).

Dortmund:
Hic - Pišček (Dilejni od 21.), Humels, Džan - Munije (Gereiro od 75.), Dahud (Belingem od 75.), Vitsel, Paslak - Brant (Haland od 65.), Rejna - Sančo (Rojs od 65.)
.

Kada su u pitanju ostali mečevi, u prvom planu je pobeda RB Lajciga nad domaćim Augsburgom od 2:0. Anhelinjo je u 45. minutu doveo Lajpcig u vođstvo, a konačan rezultat postavio je Poulsen u 66. minutu. Ovom pobedom Lajpcig je trenutno usamljen na prvom mestu.

Isti rezultat i u Berlinu, gde je Štutgart savladao Hertu. Kempf u devetom i Kastro u 68. minutu su doneli drugi trijumf ''Švabama'' od početka sezone.

Da popodne bude u znaku gostiju, potrudili su se i fudbaleri Leverkuzena, koji su golom Alarija u 30. minutu savladali Majnc sa 1:0.

Jedini bod od domaćih ekipa osvojio je Frajburg u duelu sa Verderom, bilo je 1:1. Linhart u 16. minutu je doveo Frajburg u vođstvo, a konačan rezultat postavio je Fulkrug iz jedanaesterca devet minuta kasnije. Naš štoper Miloš Veljković bio je starter u ekipi iz Bremena.
-
Baner 7

Bundesliga, 4. kolo

Augsburg - RB Lajpcig 0:2
Frajburg - Verder 1:1
Herta - Štutgart 0:2
Hofenhajm - Dortmund 0:1
Majnc - Leverkuzen 0:1
18:30h Arminija - Bajern
20:30h Menhengladbah - Volfsburg
 
Standings provided by SofaScore LiveScore
   

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke