Blamaža finaliste Lige šampiona, Majncu bodovi spasa, Keln izvisio!

Autor: Darko Mitrović
subota 11.05.2024.
20:23
Izvor: Sportske.net

Ovo baca veliku senku na ostvaren uspeh u Evropi.

Beta/Uwe Anspach/dpa via AP
Beta/Uwe Anspach/dpa via AP

Povezane vesti

Samo četiri dana posle pobede nad Pari Sen Žermenom u Parizu i plasmana u finale Lige šampiona, Dortmund se večeras prilično kockao sa svojim ugledom.

U meču 33. kola Bundeslige ''miioneri'' su gostovali ekipi Majnca koja vodi grčevitu borbu za opstanak i kojoj su bodovi večeras bili neophodni. Na kraju su do tih bodova domaći i došli, ali mnogo lakše nego što se očekivalo - 3:0 za Majnc koji je izašao iz zone ispadanja, ali još uvek mu preti odlazak u baraž.

Ovakav ishod znači i da se Keln najverovatnije seli u Cvajtu i pored današnje pobede nad Union Berlinom. Ako ''jarčevi'' savladaju Hajdenhajm u poslednjem kolu, moći će samo da se nadaju baražu, i to pod uslovom da Union Berlin na svom terenu izgubi od Frajburga.

Gosti iz Dortmunda su u ovu utakmicu ušli sa samo jednim igračem u startnoj postavi koji je bio starter i protiv PSŽ-a - defanzivcem Šloterbekom. Ostatak tima je bio potpuno promenjen, ali to ne može da bude opravdanje za ovako lošu partiju ekipe Edina Terzića tokom prvog poluvremena.

Sve je praktično bilo rešeno za dvadesetak minuta. Barijero je u 12. minutu doveo Majnc u vođstvo, a favorizovane goste je dotukao korejski internacionalac Lu Jae-Sung svojim golovima u 19. i 23. minutu za velikuh 3:0.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvreme, a u pauzi je trener Dortmunda izvršio trostruju izmenu.

Ušli su standardni prvotimci Sančo, Brant i Matsen, ali ni to nije mnogo pomoglo gostima. Doduše, Mukoko je u 53. minutu zatresao mrežu, ali taj gol nije priznat posle VAR provere zbog ofsajda.

Ipak, do kraja meča Dortmund ni do počasnog gola nije uspeo da stigne, pa su ''milioneri'' ostali na petom mestu na tabeli sa 60 bodova.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke