Blamirao se Olimpijakos, ispao i Fener!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 27.07.2022.
22:55
Izvor: Sportske.net

Ferencvaroš odličan.

EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Povezane vesti

U najvećem derbiju drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona, ekipa Fenerbahčea je poražena od Dinama iz Kijeva, pa svoj put nastavlja u Ligi Evrope. 

Prvi meč je završen rezultatom 0:0, Fener je danas imao šansu da na svom terenu stigne do trećeg kola kvalifikacija, ali je Dinamo bio bolji rival. Posle regularnog dela bilo je 1:1, posle produžetaka 1:2. 

Bio je to neverovatno uzbudljiv meč, gosti su došli u prednost preko Bujalskog u 57. minutu, prethodno je Fener ostao sa igračem manje kada je Juksek dobio drugi žuti karton. 

Ipak, domaći su napadali i isplatilo im se to, iako je Valensija prvo promašio penal, u 89. minutu stiže Fener do izjednačenja preko Salaija. 

Gosti ipak sa više snage do kraja, svega šest minuta je delilo Fener od penala, ali ih nisu dočekali. Karavajev je postigao gol za plasman Dinama u treće kolo. Tamo će igrati protiv Šturma iz Graca. 

U meču Ciriha i Karabaga takođe smo videli produžetke. Prvi meč je završen rezultatom 2:3, danas je Cirih posle 90 minuta pobedio sa 2:1, pa smo otišli u produžetke. Tamo, Karabag bolji.

Medvedev je autogolom doveo Cirih u prednost, ali je Kadi u 56. minutu izjednačio i doveo goste na korak od plasmana u treće kolo. Ipak, Santini u 6. minutu nadoknade donosi produžetke, ali je to bilo sve. 

Karabag slavi Ovusua koji donosi plasman njegovom timu u narednu rundu. Tamo će igrati protiv Ferencvaroša. 

Ferencvaroš je danas nadoknadio 2:1 iz prve utakmice u Mađarskoj. Slovan je imao veliku prednost i domaći teren, ali ništa im to nije značilo, danas su gosti ponovo bili bolji, ali ovoga puta sa 1:4. 

Boli je doveo Mađare u prednost u 20. minutu, da bi 11 minuta kasnije Zaharijasen povisio na 0:2. De Marko u 70. minutu poravnava, ali do kraja utakmice gosti stižu do dva gola, prvi u 89. minutu preko Traorea, drugi preko Laidounija u 5. minutu nadoknade. Šaponjić i Čavrić danas su bili u timu Slovana, nisu mnogo doprineli. 

Možda i najveće iznenađenje jeste ubedljiva pobeda Makabija iz Haife, slavili su protiv Olimpijakosa sa 0:4, ukupan rezultat je 1:5. 

Očekivao se bolji Olimpijakos, ali su čak i na svom terenu bili podređen rival, u potpunosti su nadigrani i nastavljaju sada u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Makabi ide na Apolon sa Kipra u trećem kolu kvalifikacija. 

Čeri je doveo goste u prednost, Piero je sa dva gola povisio na 0:3, a konačnih 0:4 postavio je Abu Fani. Jedan od junaka pobede jeste i Bogdan Planić koji je odigrao svih 90 minuta za goste. Na drugoj strani Ranđelović je sedeo na klupi. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke