Bledi Arsenal strepeo protiv Šahtjora, Aston Vila noći na vrhu, Đekereš pokazao zašto je najtraženiji!

Autor: Milovan Longinov
utorak 22.10.2024.
22:54
Izvor: Sportske.net

Pobede Arsenala, Aston Vile, Đirone i Sportinga.

EPA-EFE/ADAM VAUGHAN
EPA-EFE/ADAM VAUGHAN

Povezane vesti

Večeras su važne pobede u Ligi šampiona upisali - Arsenal, Aston Vila, Đirona i Sporting iz Lisabona. 

Arsenal - Šahtjor 1:0

Mikel Arteta ni večeras nije mogao da računa na Bukaja Saku i to je uticalo na igru Arsenala, ako se uzme u obzir da je i dalje van stroja Martin Odegor. 

Arsenal je do gola došao u 29. minutu i to uz dosta sreće. Martineli je pogodio stativu, lopta se od nje odbila od leđa golmana Riznika u mrežu za 1:0.

Arsenal je imao veliku šansu da reši sve dileme oko pobednika, ali je Leandro Trosar u 77. minutu promašio penal. Dodatni problem, uz neuverljivu igru, bila je i povreda Rikarda Kalafjorija koji je morao da izađe iz igre 20 minuta pre kraja. 

Arsenal u finišu nije želeo mnogo da rizikuje, naprotiv, delovalo je da domaći čekaju da prođe vreme i da minimalcem upišu tri boda. 

U nadoknadi vremena uzdahnuo je "Emirejts", Pedrinjo je odlično šutirao, ali je David Raja odlično intervenisao i sačuvao mrežu Arsenala.

Srećom po njih, Šahtjor nije imao kvalitet da ozbiljnije ugrozi slabiju igru Arsenala, koji sada ima sedam osvojenih bodova, Šahtjor je ostao sa samo jednim.

Aston Vila - Bolonja 2:0

Aston Vila je takođe opravdala ulogu favorita pošto je na svom "Vila parku" pobedila Bolonju rezultatom 2:0. 

Unaj Emeri je procenio da je večeras pravi trenutak da Oli Votkins dobije zasluženi odmor, a da Džon Duran takođe zasluženo startuje i to se i isplatilo.

Doduše, ne u prvom poluvremenu u kom je Duran promašio jednu dobru šansu i Morgan Rodžers još dve, ali jeste u nastavku.

U 55. minutu MekGin je pogodio za 1:0. On je izveo slobodnjak iskosa sa desne strane, lopta je prošla kroz gužvu u šesnaestercu i završila u maloj mreži za vođstvo Vile.

Sve je bilo gotovo u 64. minutu kada je Rodžers centrirao sa levog boka, a Duran se odlično snašao u petercu i iz prve pogodio za nedostižnih 2:0.

Ono što je najvažnije jeste da će Aston Vila noćiti na lidersoj poziciji sa maksimalnih devet bodova i to bez primljenog gola (6:0). 

Đirona - Slovan 2:0

Pobedu je večeras upisala i Đirona, koja je na svom "Montiliviju" pobedila Slovan iz Bratislave rezultatom 2:0. 

Katalonci su do prvog gola došli u finišu prvog poluvremena, kada je Danžuma asistirao, a Migel Gutjerez pogodio za 1:0. 

Sve je bilo gotovo u 73. minutu kada je Huanpe postigao drugi gol za prvu pobedu Đirone. Katalonci su tako osvojili prve bodove, dok je Slovan zakucan za dno tabele bez ijednog. 

Šturm - Sporting 0:2

Niz odličnih rezultata nastavio je i Sporting iz Lisabona koji je u gostima pobedio Šturm - 0:2.

Prvi gol za Sporting postigao je Santos u 23. minutu, a onda, pogađajte, Viktor Đekereš je izveo novu bravuru. On je u 53. minutu nanizao nekoliko igrača i prevario golmana i postavio nedostižnih 0:2.

Sporting ima čak sedam bodova i deluje da može da napadne i top 8, dok je Šturm takođe ostao bez ijednog boda posle trećeg poraza. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke