Blistali rezervisti, Leva, Tores, Fati i Abde za preokret Barse nad Totenhemom na otvaranju "Monžuika"!

Autor: Milovan Longinov
utorak 08.08.2023.
21:59
Izvor: Sportske.net

Katalonci otvorili sezonu na svom privremenom stadionu.

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone osvojili su tradicionalni Trofej "Đoan Gamper" pošto su pobedili Totenhem rezultatom 4:2.

Trofej "Đoan Gamper" je tradicionalni dan kada se novi tim Barselone predstavi navijačima pred start nove sezone, a ovaj put, to su učinili na stadionu "Monžuik" koji će im biti dom sigurno do jeseni 2024. godine kada će biti radovi na "Kamp nou".

Ćavi Ernandes je izveo prilično snažan sastav, za razliku od Angea Postekoglua koji je odmorio većinu prvotimaca koji su za vikend bili starteri protiv Šahtjora u Londonu, pa tako Hari Kejn, Son, Džejms Medison nisu ni doputovali u Barselonu.

Barsa je odlično otvorila meč, već u trećem minutu Rafinja je proigrao Levandovskog koji je voleoj udarcem levom nogom poslao loptu u dalji ugao za 1:0.

Ipak, Totenhem je do odlaska na odmor uspeo da preokrene, oba gola dao je Oliver Skip i to posle obe akcije po levoj strani. Skip je u dva navrata rutinski savladao Ter-Štegena, za 2:1. 

U drugom poluvremenu, Barsa je napadala, ali nije uspevala da ugrozi Vikarija, sve dok u igru nije ušao maestralni Lamine Jamal, rođen 2006. godine. On je 10 minuta pre kraja pobegao odbrani Totenhema i kao na tacni proigrao Ferana Toresa koji je samo sproveo loptu u mrežu za 2:2. 

Lamin Jamal je ponovo zablistao u 90. minutu, lažnim kretanjem je bacio Regilona na drugu stranu, proigrao Ferana Toresa, koji je samo spojio Ansua Fatija sa golom, a ovaj rutinski pogodio za 3:2 i pobedu Barselone. 

Tu nije bio kraj, poslednjim trenucima Jamal je ponovo izlomio Regilona, a u nastavku akcije Fermin Lopez kao na tacni proigrao Abdea Ezalzulija za konačnih 4:2.

Katalonci za vikend startuju u La Ligi, pošto u nedelju u 21.30 gostuju Hetafeu, dok Totenhem u nedelju od 15.00 gostuje Brentfordu na otvaranju Premijer lige. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke