Blokbaster "Old firm" - Glazgov obojen u zeleno-belo, "kelti" vladaju Škotskom!

Autor: Lazar Nikolić
subota 08.04.2023.
15:25
Izvor: Sportske.net

Rendžersu nedovoljan sjajni kapiten.

EPA-EFE/ROBERT PERRY
EPA-EFE/ROBERT PERRY

Povezane vesti

Fudbaleri Seltika savladali su Glazgov Rendžers sa 3:2 u najvećoj utakmici škotskog fudbala odigranoj u 31. kolu Premijeršipa.

Ni ovog puta "Old firm" nije razočarao. Videli smo ogromnu borbu, pet golova i mnogo emocija na terenu i tribininama. Na kraju je zasluženo slavio domaćin koji sada ima ogromnih 12 bodova više u odnosu na najvećeg rivala i prvog pratioca.

Poveo je Seltik u 26. minutu kada je Orajli upsolio Kjoga Furuhašija, Japanac se sjajno okrenuo i razgalio "kelte" na tribinama.

Uspeli su "policajci" da izjednače u poslednjem minutu prvog dela. Majstorski je, u svom stilu, slobodan udarac izveo kapiten Rendžersa Džejms Tavernije i smestio lotpu ispod prečke Mekregorovog gola.

Domaći su ponovo poveli u 63. minutu, a u glanoj ulozi još jednom je bio sjajni napadač Furuhaši. Iskoristio je Japanac nesmotrenu reakciju štopera gostiju Dejvisa i iz neposredne blizine smestio loptu u mrežu.

"Old firm" je otišao na stranu Seltika u 73. minutu kada je Portugalac Žota iskoristio još jedan veliki kiks štopera Rendžersa, ovoga puta "kobno" je pogrešio Suter u želji da vrati loptu golmanu Mekregoru. Loptu je presekao Žota, zaobišao čuvara mreže ipovisio na 3:1.

Uspeo je Tavernije da u 79. minutu smanji na 3:2 nakon što se sjajno snašao u šesnaestercu domaćih i udarcem glavom zakucao loptu u mrežu posle asistencije Barišića.

Do kraja utakmice Seltik nije dozvoilo Rendžersu da izvrši pritisak i bude opasan po gol, te su domaći sačuvali pobedu, osvojili ogromna tri boda i sada su veoma blizu osvajanja šampionske titule.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak