"Bogati uništavaju planetu" - Ciničan smeh Mbapea i Galtijea, PSŽ na udaru javnosti zbog aviona

Autor: Nemanja Janošev
utorak 06.09.2022.
08:45
Izvor: Sportske.net

Na čijoj ste strani?

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Trener i fudbaler Pari Sen Žermena Kristof Galtije i Kilijan Mbape našli su se na udaru javnosti zbog komentara povodom predloga direktora francuske državne železnice Alena Kraskoviča da klub koristi voz umesto aviona na kratkim putovanjima.

Državna železnica Francuske spremna je da učini sve kako bi Pari Sen Žermen kao najpopularniji tamošnji klub pruži primer svojim državljanima koristeći železnicu. Direktor te institucije Alen Kraskovič predložio je tu ideju PSŽ-u i javnosti rekavši da je železnica "bezbedna, brza i ekološki mobilna". Jedan od novinara je juče upitao Galtijea i Mbapea šta misli o toj ideji, da bi trener Parižana samo pogledao svog fudbalera koji je prasnuo u smeh.

Nije ni Galtije bio potpuno uzdržan, ali je ipak bio mirniji od Mbapea odgovorivši:

"Izvinjavam se, plašio sam se da ćemo imati ovo pitanje. Iskreno, jutros smo razgovarali sa kompanijom koja organizuje naša putovanja da vidimo možemo li da pređemo na jedrilice", ironičan je bio Galtije.


Taj stav dvojice predstavnika Pari Sen Žermena na konferenciji za medije uoči utakmice Lige šampiona sa Juventusom izazvala je oštre kritike francuske javnosti. Smatra se da bi PSŽ mogao da prati primere upravo Juvea, te Milana, Betisa i Liverpula koji perfektno sarađuju sa svojim železnicama i na taj način putuju na utakmice domaćih šampionata. Parižani koriste svoj privatni avion za apsolutno sva gostovanja.

Predlog Alana Kraskoviča podržala je i francuska ministarka sporta Ameli Udea-Kastera.

Takođe, jedna od nevladinih organizacija u Francuskoj - Atak - optužila je Lea Mesija u jednom od tekstova "Bogati uništavaju planetu" budući da su došli do podataka da je Argentinac od juna do avgusta ove godine obavio čak 52 leta i potrošio 1502 tone ugljen-dioksida, kao prosečan Francuz za 150 godina.

Ukoliko ste ljubitelj prognoza minuta, probajte da prvi gol dolazi između 11 i 20 minuta. Kvota u Admiralbet je 3.70

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke