"Boginja" zasijala u Napolju, šampion postao čist prosek!

Autor: Lazar Nikolić
subota 30.03.2024.
14:23
Izvor: Sportske.net

Atalanta se nada plasmanu u Ligu šampiona.

EPA-EFE/CESARE ABBATE
EPA-EFE/CESARE ABBATE

Povezane vesti

Fudbaleri Atalante savladali su Napoli sa ubedljivih 3:0 kao gosti na stadionu "Dijego Armando Maradona" u meču 30. kola italijanske Serije A.

"Boginja provincije" u potpunosti je nadigrala akutelnog šampiona i ostala u trci za plasman u Ligu šampiona naredne sezone, dok su Napolitanci još jednom pokazali da su posle osvajanja titule pali u prosek.

Od samog starta utakmice gosti su bili mnogo bolji. Stativu je u trećem minutu pogodio Aleksej Mirančuk, da bi isti igrač dvadesetak minuta kasnije doveo u vođstvo Atalantu. Ostao je Rus sam u petercu domaćina i iskoristio asistenciju Marija Pašalića da zatrese mrežu Napolitanaca.

U samom finišu prvog dela gosti su udovstručili prednost. Napadač "boginje" Đanluka Skamaka se izborio za loptu na ivici kaznenog prostora Napolija i sjajnim udarcem matirao golmana domaćih Mereta.

Mogao je Napoli da se vrati u meč da je Zjelinski umesto stative pogodio mrežu Atalante posle deset minuta igre u drugom poluvremenu, ali Poljak nije imao sreće.

Gosti iz Bergama su veliki trijumf potvrdili dva minuta pre kraja golom Teuma Kopmejenersa koji je još jednom pokazao o kakvom se majstoru radi.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke