Bohum je "crna mačka" Dortmunda, Union "melje"!

Autor: Mladen Heleta
subota 26.08.2023.
17:29
Izvor: Sportske.net

Neverovatan preokret Hofenhajma u Hajdenhajmu.

EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

U terminu od 15.30 sati odigrano je pet mečeva drugog kola nemačke Bundeslige. Evo svih rezultata: Bohum – Dortmund 1:1, Darmštat – Union Berlin 1:4, Keln – Volfsburg 1:2, Frajburg – Verder 1:0 i Hajdenhajm - Hofenhajm 2:3.

Bohum je u finišu prošle sezone bio jedan od timova koji su „oteli“ titulu Dortmundu, a sada se ponovo pokazao kao „tvrd orah“ za „milionere“. Poveo je domaćin već u 13. minutu preko Štogera, a izjednačio je Malen u 56. minutu. Srpski štoper Erhan Mašović odigrao je ceo meč za Bohum i bio je veoma dobar.

Union Berlin na početku ove sezone dokazuje da njegovo ovogodišnje učešće u Ligi šampiona nije nikakva slučajnost. Nakon što je u prvom kolu deklasirao Majnc sa 4:1, sada je to istim rezultatom uradio i novajliji Darmštatu u gostima. Veliko pojačanje Berlinaca Robin Gosens pogodio je već u četvrtom minutu, onda je Aronson dobio drugi žuti karton u 21. minutu, pa je gostujući tim ostao sa desetoricom. To mu nije smetalo da nastavi da „gazi“, iako je Melem u 24. minutu izjednačio na 1:1. Gosens u 34. i Berens u 39. minutu odveli su Union na velikih 1:3. U drugom poluvremenu još jedan gol ekipe iz glavnog grada, a strelac je bio Doeki u 65. minutu.

U Kelnu su svi golovi pali u drugom poluvremenu. Poveo je domaćin preko Valdšmita u 55. minutu, a Volfsburg je preokrenuo pogocima Vinda u 62. i 73. minutu.

Hajdenhajm je bio blizu prve i istorijske pobede u Bundesligi, ali na kraju nije osvojio ni bod. Vodio je 2:0 na svom terenu protiv Hofenhajma golovima Beštea u 26. i Piringera u 58. minutu, ali je pao u finišu , pa su gosti preko Beira u 77, Kadarabeka u 80. i Kramarića iz penala u 80. minutu došli do celog plena. Treba napomenuti i da je Bešte na 0:0 promašio penal za domaće u 16. minutu.

U duelu između Frajburga i Verdera iz Bremena mreže se nisu tresle sve do šestog minuta sudijske nadoknade vremena, kada je Filip doneo velika tri boda domaćinu.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke