Bolonja slavila i Firenci, slab učinak Srba

Autor: Mladen Heleta
nedelja 05.02.2023.
19:56
Izvor: Sportske.net

Domaćin imao više od igre, ali je ostao bez ičega u ovom meču.

EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI
EPA-EFE/CLAUDIO GIOVANNINI

Povezane vesti

Fudbaleri Bolonje savladali su Fiorentinu u Firenci rezutatom 2:1 u 21. kolu italijanske Serije A.

Bolonja je posle 13 godina dobila "Violu" u gostima i sada ima 29 bodova na devetom mestu na tabeli, dok je Fiorentina tek 12. sa pet bodova manje.

Bolonja je došla u vođstvo u 14. minutu, kada je Orsolini bio siguran iz jedanaesterca, a slavlje gostiju trajalo je samo pet minuta.

Golman Bolonje Skorupski je užasno intervenisao i poslao loptu na nogu Niku Gonzalesu, koji je veoma loše šutirao, ali je na sreću domaćih Saponara bio dobro postavljen, pa je ovaj loš udarac postao dobra asistencija, za 1:1.

Nakon toga smo gledali napade "ljubičastih", Luka Jović je bio u dve izgledne situacije i nije mogao do pogotka, a Bolonja je po drugi put šokirala Fiorentinu u 47. minutu.

Orsolini je izveo korner sa leve strane i poslao loptu na liniju peterca, gde je Poš pobegao čuvarima i glavom zatresao mrežu, za 1:2.

Domaći su posle primljenog gola krenuli izuzetno agresivno ka golu Bolonje, opsedali su ga sve vreme, ali im je nedostajao završni pas. Gosti su im svesno prepustili posed, organizovano se branili i na kraju i odbranili.

Luka Jović i Nikola Milenković su odigrali ceo meč za Fiorentinu, dok je Aleksa Terzić dobio šansu u samom finišu. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke