Bolonja se ne šali, želi LŠ i ima igru za nju, pala i Viola

Autor: Mladen Heleta
sreda 14.02.2024.
21:10
Izvor: Sportske.net

Veliki trijumf Bolonje.

EPA-EFE/SERENA CAMPANINI
EPA-EFE/SERENA CAMPANINI

Povezane vesti

Fudbaleri Bolonje pobedili su Fiorentinu na svom terenu sa 2:0, u zaostaloj utakmici 21. kola italijanske Serije A.

Ekipa koju predvodi Tijago Mota nastavila je da pruža sjajne partije i sada se izjednačila sa Atalantom na četvrtom mestu na tabeli. Oba tima imaju po 42 boda, ali klub iz Bergama ima meč manje.

Fiorentina je na sedmoj poziciji sa 37 bodova na svom kontu.

Domaćin je poveo već u 12. minutu.

Ferguson je primio loptu na levoj strani svoje polovine, a onda poslao sjajan dugačak pas na drugu stranu za Orsolinija, koji je bio potpuno sam. Uleteo je krilni napadač Bolonje u kazneni prostor, lako je izlomio Biragija, namestio se na levu nogu i sa nekih osam metara poslao neodbranjiv udarac u malu mrežu iza nemoćnog golmana Teraćana, za 1:0.

Četiri minuta kasnije, gosti iz Firence su tražili od sudije da dosudi penal, ali je posle gledanja VAR snimka utvrđeno da je sporna situacija bila čista.

VAR je ponovo bio na sceni u 36. minutu posle gola Rikarda Orsolinija iz slobodnog udarca. Presuđeno je da je pogotku prethodio ofsajd, pa je poništen.

U nastavku je viđen dinamičan susret. 

I jedni i drugi su imali svoje šanse, nisu ih iskoristili pa se rezultat nije menjao sve do duboke sudijske nadoknade vremena.

Tada su gosti krenuli na sve ili ništa u pokušaju da izjednače, previše su rizikovali, pa je u 95. minutu "pukla" kontra Bolonje, Likojanis je idealno asistirao za Edgarda, a ovaj je matirao Teraćana, za konačnih 2:0.

Srpski štoper Nikola Milenković odigrao je svih 90 minuta za poraženi sastav.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke