Bolonja slavi Arnautovića, Marko sam pobedio Sampdoriju!

Autor: Aleksandar Golubović
ponedeljak 11.04.2022.
22:42
Izvor: Sportske.net

Napadač srpskog porekla briljirao na terenu.

EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI
EPA-EFE/ELISABETTA BARACCHI

Povezane vesti

Fudbaleri Bolonje prekinuli su dugi niz mečeva bez pobede pošto su u poslednjem meču 32. kola Serije A slavili na domaćem terenu protiv Sampdorije 2:0 zahvaljujući dvostrukom strelcu Marku Arnautoviću.

Bolonja je povela u 61. minutu golom Marka Arnautovića pošto je austrijski napadač odlično snašao i na asistenciju Mičela Dijksa lako zatresao protivničku mrežu.

Isti fudbaler mogao je domaćinu da donese prednost već u devetom minutu, ali je njegov pokušaj sa pet metara osujetio golman gostiju iz Đenove.

U 18. minutu uzvratio je Musa Baro, ali je njegov oštar i ubojit udarac završio iznad prečke.

Bolonja je tokom prvog poluvremena bila daleko bolji rival, ali je prednost izostala, što je mogao da gazi Frančesko Kaputo s prvim minutima nastavka, međutim lepu priliku nije uspeo da pretvori u gol.

U 50. minutu Stefano Sensi je pao u kaznenom prostoru, ali penala ninje bilo, a 20-ak minuta kasnije moglo je sve da bude gotovo da je lopta nakon razornog udarca Arnautovića završila u golu, umesto na prečki.

U 71. minutu Sansone je propustio stopostotnu šansu za overi pobedu Bolonje, ali je na dodavanje Arnautovića pogodio prečku.

Sve je bilo gotovo u 76. minutu kada je Arnautović postigao svoj drugi gol na meču i doneo Bolonji veliku pobedu.

Bolonja je 10. trijumfom ove sezone praktično prebrinula sve brige oko opstanka u ligi, dok je petim porazom u poslednjih šest kola Sampdorija ušla golu borbu za očuvanje elitnog statusa.

I dalje je na plus sedam od Serije B, ali ukoliko nastavi ovako da prosipa bodove ni selidba u niži rang ne bi trebalo da nas iznenadi.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke