"Bomba" Mlakara presudila Kazahstanu, Slovenci su "živi", Elšnik odradio svoje, Drkušić se povredio

Autor: Mladen Heleta
nedelja 13.10.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Ova grupa bi mogla da bude baš dramatična.

EPA-EFE/YOAN VALAT
EPA-EFE/YOAN VALAT

Povezane vesti

Fudbaleri Slovenije pobedili su Kazahstan u gostima sa 1:0, u utakmici četvrtog kola grupe 3 divizije B UEFA Lige nacija.

Slovenci su na taj način odlično reagovali nakon ubedljivog poraza od Norveške u Oslu (0:3) pre tri dana, a trijumf im je u Almatiju doneo igrač italijanske Pize Jan Mlakar, sjajnim pogotkom u 55. minutu.

On je tada dobio pas od Janže i "topovskim" udarcem sa 18 metara zakucao loptu pod samu prečku, iza nemoćnog golmana Šackog, za 0:1.

Prethodno je Kazahstan bio bolji tim na terenu i zatresao je prečku u prvom poluvremenu posle udarca Aimbetova.

Nakon gola je Slovenija preuzela kontrolu nad mečom, Šeško je u 63. minutu pogodio stativu, domaćin nije više imao snage da preti, pa je ekipa Matjaža Keka odnela tri važna boda.

Slovenija se sada sa sedam bodova izjednačila sa Norveškom na prvom mestu, ali Norvežani večeras imaju utakmicu u gostima protiv Austrije. Austrijanci imaju četiri boda i šansu da baš dobro "zakuvaju" grupu, dok je Kazahstan ostao na jednom osvojenom bodu.

Kada je reč o igračima Crvene zvezde iz redova Slovenije, Elšnik je odigrao svih 90 minuta, a Drkušića je zbog povrede u 48. minutu zamenio Bajrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke