Bomba na klupi Barse, dva bivša trenera Juventusa u trci?

Autor: Boris Jovanović
utorak 21.09.2021.
10:08
Izvor: Sportske.net

Hoćemo li videti drugog Italijana u istoriji kako vodi Katalonce?

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Ronaldo Kuman je izolovana figura u ovom trenutku u Barseloni. Priča se da su mu svi okrenuli leđa, uticajni igrači, posle uprave, ali dobiće još jednu šansu protiv Kadiza u vanrednom kolu.

Bez pobede, verovatno će biti bivši do vikenda i susreta sa Levanteom na "Kamp Nou". 

Ali, problem je zamene.

Đordi Krojf je navodno odbio da sedne na klupu i zameni zemljaka, dok je Ćavi i dalje opcija koju pominju mediji, ali su male šanse da preuzme klupu. Priča se i o selektoru Belgije Robertu Martinezu koji bi u paketu sa pomoćnikom, Anrijem stigao na klupu, ali jutros su katalonski mediji lansirali bombastičnu vest.

Barsa se okrenula Italijanima, tačnije dvojici bivših trenera i fudbalera Juventusa. Jedan nije iznenađenje, u pitanju je Antonio Konte, najveće ime na tržištu, on je odbio Totenhem, nije zainteresovan ni za Arsenal, priča se da cilja klupu Junajteda, ali malo je verovatno da će Solskjerova pozicija doći u pitanje. 

Laporta ima visoko mišljenje o Konteu, njegovoj energiji, navodno bi dobio višegodišnji ugovor, bez pritiska da sredi stvari do leta, a onda otvori novu eru. Samo, Konte je skup, videćemo hoće li se odreći velikih primanja kako bi vodio Barselonu.

Druga opcija je iznenađenje, Andrea Pirlo.

"Mocart" je otišao sa klupe Juventusa posle sezone u kojoj je osvojio kup i četvrto mesto u samom finišu. Iako Juve nije delovao dobro, čini se da su sada još gori, pa je teško procenjivati rad debitanta. Pirlo ćuti, čeka novu šansu, on je odbio da ostane u Juventusu i vodi rezervni tim, a poziv Barselone bi oberučke prihvatio. Andrea Pirlo je kao igrač bio blizu Barse, Gvardiola ga je želeo svim silama, ali je Berluskoni stavio tačku. Samo godinu dana posle toga je Pirlo završio u Juventusu.

Videćemo da li će se Barsa odlučiti za rizik, ali Pirlovo shvatanje fudbala bi se lakše primilo u Barsi nego što je bio slučaj u Juventusu. 

U svakom slučaju, ako dođu Konte ili Pirlo to će biti tek drugi Italijan na klupi "Blaugrane" i prvi posle 65 godina. Naime, Sandro Pupo je vodio klub 1955. posle čega je otišao u Juventus, a kasnije je jedino radio kao selektor Turske. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke