Bomba, Njukasl samo početak, Saudijci kupuju giganta i ništa neće biti isto!

Autor: Boris Jovanović
petak 22.10.2021.
10:41
Izvor: Sportske.net

Priča sasvim realna!

 STR
STR

Povezane vesti

Nije gotovo, makar kada su Saudijci u pitanju. Prema tvrđenju italijanskih medija, Bin-Salman je bio u Milanu, ali umesto igrača pregovarao je o kupovini kluba.

Naime, glasine su tačne, na meti je Inter.

Jasno je da porodica Ženg nema više kapaciteta da vodi klub i da ulaže, zbog svih problema sa kojima se Suning suočio. Ali, oni su na kratke staze stvari zakrpili kreditom od 270 miliona evra što je usporilo pregovore.

Saudijci sada proučavaju navodno papire, održivost kluba, čekaju i konačan odgovor kineske vlade koja pritiska Žengove da se oslobode kluba. Sama pozajmica od strane investicionog fonda podseća na onu u kojoj je bio Jonghong Li, kineski biznismen koji je izgubio klub od porodice Singer, odnosno fonda Eliot.

Naravno i pored kupovine Njukasla za 300 miliona funti, za fond PIF iza koga stoji vlada u Rijadu ne bi bilo problema da izdvoji novac i za Inter koji je prestižniji klub. 

Šeik Salman vidi sve ove kupovine kao znak prestiža, ali i meku moć svoje države. Oni su kupili Leonardovu sliku za 450 miliona funti, fudbalski klub je dakle šala, kada su ulaganja u pitanju.

Plus, Saudijci se ne bi suočili sa takvim protestima kao u Engleskoj, Italija je mnogo manje angažovana kada su u pitanju stvari poput ljudskih prava, manje osetljiva na poreklo novca, a navijači Intera bi ovo dočekali sa oduševljenjem jer nema sumnje da bi sa novcem Saudijaca bili daleko ispred rivala.

Porodica Poco drži Votford i Udineze u PL i Seriji A, dakle takav model funkcioniše, samo ovo bi sve bilo mnogo krupnije i zbog veličine klubova, ali i pre svega bogatstva kojim raspolaže saudijska kraljevska porodica. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke