Boom! Murinju stiže ponuda koja se ne odbija, stopama svog mentora?!

Autor: Boris Jovanović
subota 16.10.2021.
11:30
Izvor: Sportske.net

Očekivalo se, ali Portugalac mora da odradi teži deo posla u Romi...

EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI

Povezane vesti

Žoze Murinjo je potpisao trogodišnji ugovor sa Romom, startovao je solidno, doneo dosta euforije u grad, ali navijači se plaše da će kratko trajati.

Naime, sada više nije tajna, Murinjo želi da se vratio u PL. I to na mestu gde je statua njegovog mentora Bobija Robsona.

Njukasl ćuti, ali italijanski mediji saznaju da je Portugalac velika želja, da klub zbog toga okleva da postavi menadžera i da bi neko mogao da privremeno dobije posao.

Jer, na severu Engleske Murinja čeka apsolutno sve, u teoriji najbogatiji klub na svetu, šansa da sam odlučuje, PL koju voli više od bilo koje druge lige i obećanje da bi dobio dosta vremena.

Pritisak bi bio manji, a sve bi podsetilo na početak engleske karijere u Čelsiju. Sada ne bi morao odmah da isporučuje, no, Murinjo obožava izazove, a nigde nema većeg nego u Engleskoj. 

E sada, kako se osloboditi Rome.

Pa isto kao i prethodnih klubova, recimo Portoa i Intera, bilo obeštećenjem, bilo jednostavno odlaskom. Sa te strane Portugalac nema skrupula.

On je svojevremeno izjavio da je "mala svraka", aludirajući na to da ga je Bobi Robson uvek uveravao u to da je Njukasl pravi klub i ponos severa. 

Sve to bi moglo da bude odlučujuće, ali pre svega Romine ambicije. One su velike, ali ne i podvučene ogromnim ulaganjima to je nemoguća misija. Murinjo je već rekao da je razlika u odnosu na Inter, što oni ubace u drugom poluvremenu Vidala i Džeka, a on takve mogućnosti nema.

U svakom slučaju sutra će na mesto gde ga najviše ne vole, u pitanju je Torino, Juve će za Romu biti pravi ispit da se vidi koliko mogu. 

No, i dalje će osluškivati glasove iz PL, jer uz svu Rominu istoriju, prilika da radi u najvećoj ligi na svetu sa praktično neograničenim budžetom je Murinjov san.

Uz to Njukasl se nada da će on biti sposoban da privuče velika igračka imena. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke