Borba za goli život - Atletiko može ispasti najveći gubitnik, Real nikad gori pobednik!

Autor: Nemanja Janošev
petak 21.05.2021.
22:50
Izvor: Sportske.net

Pehar ide u Madrid, ali u koji deo?

Povezane vesti

Dramatična završnica španske La lige očekuje nas u nedelju kada će u poslednjem kolu biti rešeno pitanje prvaka zemlje. Dva duela su u centru pažnje i sva četiri učesnika imaju šta da izgube...

Jasno je da je Atletiko Madrid u pol-poziciji za podizanje trofeja. Imaju dva boda viška, ali ih očekuje duel sa silno motivisanim Valjadolidom, čiji igrači će od gazde Ronalda Nazarija biti nagrađeni sa po 150.000 evropskih novčanica, ako na "Zorilji" dobiju Atletiko.

I to bez obzira na to da li opstanu ili ne. Status prvoligaša im "visi o koncu" i tri boda u poslednjem kolu će im pomoći samo ukoliko Ueska i Elče izgube svoje utakmice.

Samim tim, Atletiko neće imati lak posao na "Zorilji", gde bi mogli da prospu sve što su gradili čitave sezone. Prvi su gotovo od prvog kola, ali su potom počeli da brljaju. Barselona i Real Madrid su ih sustigli od početka 2021. godine, ali su Katalonci porazom u prošlom kolu ispali iz trke. Sada je to završnica maratona udvoje, dva gradska rivala oči u oči.

Nije Čolo ništa suštinski menjao u filozofiji svoje igre, ali u timu ima ubojitog Luisa Suareza, kojeg se Barselona sasvim sigurno prelako odrekla. Urugvajac je bio mnogo puta tu kada nije išlo, poslednji put u prošlom kolu kada je sam i režirao preokret, a ako bi se još neko izdvojio ove sezone onda je to, verovatno i najbolji golman sveta u ovom trenutku - Jan Oblak. Takođe, Atletiko je uspeo da iskoristi ne baš idealne situacije u Real Madridu i Barseloni, ali svakako to ne bi smelo da umanji njihov uspeh, ukoliko do njega dođu.

Real Madrid naspram sebe ima takođe težak zadatak - Viljareal. Moraće Zidanova ekipa da ostavi sve na terenu u ovom duelu, pa šta bude.

Iako su mislima jednim delom u finalu Lige Evrope, igrači Viljareala ne bi smeli da se opuste ovde, jer bi na kraju mogli da ostanu bez ičega. Pobeda, uz neuspeh Sosijedada ili Betisa, šalje ih direktno u drugo po redu najelitnije evropsko takmičenje. Dakle, čeka nas i ovde pravi rat.

"Kraljevski klub" igra dobro ove sezone, kada se uzme u obzir kakve probleme imaju u ekipi. Da im nije Benzema, pitanje je gde bi bili, ali na svu sreću, Zidan može da se osloni na fenomenalnog Francuza. Lider je ekipe u sezoni u kojoj su igrači poput Marsela i Serhija Ramosa blede senke onoga što su bili, dok Toni Kros i Luka Modrić i dalje pokazuju magiju. Verovali su u brojne mladiće poput Vinisijusa i Rodriga, ali niko nije fascinirao.

Bili su tu čitave sezone, krpili sve svoje mane, kojih je više nego vrlina i imaće šansu da ostvare izuzetan uspeh. Ne, nije ništa čudno da Real osvaja titule, ali u ovoj sezoni bi to bio ogroman podvig.

Kako god da okrenemo, titula će u prestonicu i svako će imati za nečim da žali...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke