Borjan briljirao u Hondurasu, Kanada ostala lider pred derbi!

Autor: Aleksandar Golubović
petak 28.01.2022.
09:15
Izvor: Sportske.net

Važna pobeda.

EPA-EFE/Jose Valle
EPA-EFE/Jose Valle

Povezane vesti

Fudbaleri Kanade rutinski su slavili na gostovanju u Hondurasu 2:0 i tako u severnomaričkim kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo ostali lider sa bodom više u odnosu na SAD, dva dana pred nedeljni derbi.

Gosti sa severa kontinenta poveli su već u 10. minutu autogolom Denila Maldonada, a pobedu je potvrdio izvanredni napadač Lila Džonatan Dejvid u 73. minutu.

Honduras nije bio bez šansi na ovom meču, a najbolju je u 70. minutu kada je posle udarca glavom nakon prekida skinuo čist gol na način kako je to često radio u Crvenoj zvezdi prethodnih sezona.

Kanada je četvrtom pobedom u nizu ostala na bod više u odnosu na SAD koji je teže nego što se očekivalo savladao kod kuće Salvador sa 1:0.

Važnu pobedu ostvario je i Meksiko na gostovanju Jamajki 2:1, dok je Kostarika počela da podiže formu do druge uzastopne pobede stigla je trijumfom nad Panamom 1:0.

Već za dva dana očekuje nas severnoamerički derbi između Kanade i SAD-a što bi u slučaju remija mogao da iskoristi Meksiko dan kasnije i trijumfom nad Kostarikom dođe na korak od vrha tabele.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke