Borjan i drugari neće da igraju utakmicu zbog neisplaćenih zarada!

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 06.06.2022.
00:10
Izvor: Sportske.net

Pitaju se gde odlazi novac?

@CanadaSoccerEN/Twitter
@CanadaSoccerEN/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Kanade neće igrati svoju prijateljsku utakmicu sa Panamom koja je bila zakazana za noć između nedelje i ponedeljka od 01.00.

Razlog za tako nešto jeste novčane prirode, kako smo već pisali. Naime, oni se mimoilaze u pregovorima sa Fudbalskim savezom Kanade oko neisplaćenih zarada za plasman na Svetsko prvenstvo. 

Nakon što su odbili da treniraju u znak bojkota, ni nakon upozorenja nisu dobili odgovor od svog Saveza koji priželjkuju te su neposredno pred prijateljsku utakmicu sa Panamom saopštili čelnicima da neće igrati i meč se odložio.

U zahtevu dostavljenom neposredno pred duel, kanadski reprezentativci zahtevaju reviziju ugovora Saveza i televizije koja ima pravo na prenose, zatim 40 odsto od nagrade od 10.000.000 dolara za plasman na Mundijal, te jednake prihode između muške i ženske reprezentacije u znak borbe za jednakost polova.

Igrači se pitaju gde odlazi novac koji reprezentacija prihoduje budući da oni dobijaju samo zrno kolača od sponzorskih ugovora, ali i sportskih dostignuća poput minulog plasmana na Svetsko prvenstvo.

Ovaj meč je idealno upozorenje za Savez jer 10. juna Kanađani igraju takmičarski meč Lige nacija KONKAKAF zone protiv Kurasaa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke