Borjan "kratak", Salvador stopirao Amerikance

Autor: Nemanja Janošev
petak 03.09.2021.
08:24
Izvor: Sportske.net

Iznenađenja, iznenađenja...

@CanadaSoccerEN/Twitter
@CanadaSoccerEN/Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri reprezentacije Kanade odigrali su nerešeno 1:1 (0:1) protiv Hondurasa u Toronu u 1. rundi poslednje faze kvalfiikacija za Svetsko prvenstvo.

Kanađani su prethodno uspeštno završili prve dve runde, baš kao i preostalih sedam zemalja koji su dospeli u treću fazu kvalfiikacija Severne i Centralne Amerike.

Na otvaranju, nisu uspeli da opravdaju ulogu favorita protiv Hondurasa, štaviše, oni su bili it koji su jurili zaostatak od finiša prvog poluvremena, pa do 66. kada je napadač Bešiktaša Kajl Larin poravnao na isti način na koji je rival došao do prednosti. Tada je Buhanan srušio Nahara ispred Milana Borjana i dosuđen je jedanaesterac.

Precizan je bio Aleks Lopez, a malo je nedostajalo da mu kapiten Crvene zvezde odbrani taj udarac. Borjan je pročitao stranu, ali nije mogao da zaustavi udarac veziste. Odigrao je dobar meč golman crveno-belog kluba, imao nekoliko intervencija i umalo odbranio penal.


Veliko iznenađenje viđeno je i u San Salvadoru gde je domaća selekcija Salvadora odigrala miroljubivo protiv Sjedinjenih Američkih Država. Snažan tim predvođen zvezdama iz Evrope poput Vestona Mekenija, Seržinja Desta, Migela de la Fuentea, Đovanija Rejne i drugih nije mogao da "slomi" protivnika. Salvador je bio, u krajnju ruku, ravnopravan rival i uzeli su bod, pomalo neočekivano.

Meksiko je pogocima Vege i Henrija Martina savladao Jamajku sa 2:1, dok su Panama i Kostarika odigrali susret bez golova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke