Borusija uz dosta sreće savladala Leverkuzen - Rojs rešio derbi!

Autor: Mladen Heleta
subota 06.08.2022.
20:25
Izvor: Sportske.net

Golman Kobel heroj, Šik tragičar.

 EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL
EPA-EFE/FRIEDEMANN VOGEL

Povezane vesti

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda uspešno su započeli sezonu u Bundesligi, pošto su u prvom kolu na svom stadionu pobedili Bajer iz Leverkuzena sa 1:0.

Derbi i nije baš u potpunosti opravdao očekivanja, nije bilo najavljene goleade, a Borusija je u drugom poluvremenu imala više sreće nego pameti i sačuvala je tri boda zahvaljujući odbranama golmana Gregora Kobela.

"Milioneri" su poveli već u desetom minutu golom Rojsa, koji je najbolje reagovao u opštem metežu koji je nastao u kaznenom prostoru Leverkuzena. Pogotku je prethodio niz grešaka gostujućih igrača, a velike zasluge za vođstvo imao je i novajlija iz Salcburga Karim Adejemi. Malo ko je verovao da će to biti jedini pogodak na utakmici. 

Očekivalo se puno više vatre u nastavku prvog poluvremena, ali je nije bilo. Borusija je imala inicijativu, Leverkuzen je čekao neku tranziciju, ali je i jednima i drugima nedostajao završni pas.

Vatre je bilo u drugom poluvremenu i to ispred gola Borusije. Levekuzen je izvršio strahovit pritisak, a blistao je golman domaćih Kobel, posebno u 64. i 67. minutu, kada je sprečio Patrika Šika da se upiše u listu strelaca. 

U prvoj situaciji je bio brži od Čeha za delić sekunde, a u drugoj mu je skinuo zicer, posle lepe asistencije Serdara Azmuna.

Na kraju su gosti ostali sa igračem manje zbog crvenog kartona golmana Hradeckog u 93. minutu, pa je u poslednjih nekoliko minuta na golu stajao štoper Tapsoba.

Sinoć je Bajern deklasirao Ajntraht u Frankfurtu, a danas od 15.30 sati je odigrano još pet utakmica prvog kola. Izveštaje i sve golove sa tih mečeva pogledajte OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke