Borusija pala u Leverkuzenu, Bajer prekinuo lošu seriju, šou Kramarića!

Autor: Aleksandar Golubović
utorak 19.01.2021.
22:29
Izvor: Sportske.net

Lagani trijumfi Hofenhajma i Volfsburga.

EPA-EFE/LARS BARON
EPA-EFE/LARS BARON

Povezane vesti

Fudbaleri Bajera iz Leverkuzena prekinuli su seriju od četiri uzastopna kiksa pobedom na svom terenu u derbiju protiv Borusije iz Dortmunda 2:1 u 17. kolu Bundeslige.

Da su domaći daleko motivisanije ušli u meč osim po broju udaraca ka golu rivala osetilo se već na startu meča kada je Florijan Virc ozbiljno zapretio golmanu "milionera".

Nagrada je stigla već u 14. minutu kada je Musa Dijabi doveo "farmaceute" u vođstvo. Bio je to rutinski udarac po sredini gola nakon asistencije Lea Bailija.

Isti fudbaler je u 27. minutu imao lepu priliku, ali ga je ovaj put pročitao gostujući golman Roman Burki, baš kao i desetak minuta kasnije nakon solo prodora.

Drugo poluvreme počelo je u nešto mirnijem tonu, a veliku borbu prekinuo je sjajni gol Julijana Brandta u 67. minutu, kojim su gosti stigli do izjednačenja.

Isti fudbaler je samo dva minuta kasnije imao priliku da obezbedi preokret, a kazna je stigla u 80. minutu.

Pobedonosni gol za Bajer postigao je Vric, čime je njegov tim vratio na pobednički kolosek nakon više od mesec dana.

Fudbaleri Hofenhajma zabeležili su prvu pobedu posle ravno mesec dana pošto su rutinski odneli trijumf na gostovanju Herti u Berlinu slaveći sa 3:0.

Sve je moglo da bude drugačije da je Krištof Pjatek iskoristio penal već u 12. minutu, ali je njegov udarac lagano pročitao gostujući golman.

Ovakav splet okolnosti kao da je dao vetar u leđa gostima iz Zinshajma koji su do vodećeg gola stigli u 33. minutu kada je Kristof Baumgartner uposlio Sebastjana Rudija, a ovaj šutnuo loptu, koja je na na putu ka mreži pogodila nekog od igrača Herte.

Sa ovim rezultatom se otišlo na odmor, a duplirano vođstvo Hofenhajmu doneo je Andrej Kramarić golom u 68. minutu.

Hrvatski napadač se izvanredno snašao u kazanenom prostoru i dokazavši da važi za jednog od boljih golgetera u ligi, a 20 minuta kasnije postigao je svoj drugi gol, ovaj put maestralno iz slobodnog udarca.

Seriju od tri meča bez pobede prekinuli su fudbaler Volfsburga koji su slavili na gostovanju u Majncu protiv istoimenog tima sa 2:0.

Gostujući tim je do pobede stigao u drugom poluvremenu, a strelci su bili Bartoš Bijalek u 65. i Vout Veghorst u 79. minutu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke