Borusiji je dosta spekulacija, Mukoko dobio ultimatum!

Autor: Mladen Heleta
ponedeljak 16.01.2023.
15:00
Izvor: Sportske.net

Za 18-godišnjeg napadača zainteresovani su brojni evropski klubovi.

 EPA-EFE/RONALD WITTEK
EPA-EFE/RONALD WITTEK

Povezane vesti

Uprava Borusije iz Dortmunda zatražila je od svog mladog fudbalera Jusufe Mukoka da ovog meseca odluči da li će produžiti ugovor i ostati u klubu ili će postati slobodan igrač.

Za 18-godišnjeg napadača zainteresovani su brojni evropski klubovi, posle dobrog prvog dela sezone u Bundesligi u kojoj je trenutno najbolji strelac ekipe sa šest golova u 14 utakmica. On je u novembru u Kataru postao najmlađi nemački reprezentativac učesnik Mundijala.

Njegov ugovor ističe na kraju sezone i mogao bi bez naknade da napusti klub.

Sportski direktor Borusije iz Dortmunda Sebastijan Kel rekao je za magazin Kiker da je klub poslao Mukoko "vrlo atraktivnu ponudu" i da želi odgovor pre nego što ekipa bude igrala protiv Augsburga, 22. januara.

"Jusufa može sada da prihvati ponudu i posveti se Borusiji iz Dortmunda ili će doći do razlaza. Želeo bih da izabere nas pošto se još nije razvio i vidim ogroman potencijal u njemu. Ali za nas kao klub postoje granice", naveo je on.

Mukoko je rođen u Kamerunu, a odrastao u Nemačkoj. Dobro je igrao i postizao je mnogo golova u mlađim kategorijama u Bundesligi zbog čega su i promenjena pravila pa je kao 16-godišnjak mogao da debituje u seniorskoj konkurenciji, umesto kao 17-godišnjak.

U novembru 2020. godine, dan posle 16. rođendana, postao je najmlađi igrač u istoriji Bundeslige, a manje od tri nedelje kasnije, postao je najmlađi igrač u u Ligi šampiona.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke