Bosanci prihvatili da igraju sa Rusijom!

Autor: Mladen Heleta
petak 09.09.2022.
18:00
Izvor: Sportske.net

Biće to prvi meč za Ruse posle svojevrsne izolacije.

EPA-EFE/FEHIM DEMIR
EPA-EFE/FEHIM DEMIR

Povezane vesti

Fudbalske selekcije Rusije i Bosne i Hercegovine odigraće u novembru prijateljsku utakmicu, pošto je Fudbalski savez BiH danas prihvatio ponudu Rusa.

Komitet za hitnost FSBiH je sa pet glasova za i jednim protiv odlučio da najbolji fudbaleri ove države odu na megdan Rusima.

Protiv jepiše N1 BiH, bio Irfan Durić, koji je od kolega iz Komiteta tražio da o svemu odlučuje kompletan izvršni odbor Fudbalskog saveza BiH.

"Kao potpredsednik tražio sam da to pitanje uz sve materijale koje smo dobili ide na Izvršni odbor FSBiH. Ako budem preglasan, znaćete, tražio sam da sve unese u zapisnik. Smatram da treba biti mudar, da se donese odluka koja je najbolja za BiH. Koliko je pametno igrati sa Rusijom koja je u svojevrsnoj izolaciji razumemo se mi koji to razumemo, ali imamo ovde manjkavost, koja nas dovodi u dilemu. Imamo dokument od UEFA da ta utakmica nije sporna", rekao je Durić.

Osim Durića, Komitet za hitnost FSBiH čine još Vico Zeljković, Ivan Beus, Miloš Brkić, Dragan Soldo i Fuad Čolpa. Za donošenje odluke bilo je potrebno minimalno pet glasova.

Pošto su u FSBiH prihvatili ponudu, sledi potpisivanje ugovora s Fudbalskim savezom Rusije i preciziranje detalja za odigravanje utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke