Boven rasturio Brentford za prvu pobedu Vest Hema u 2024. godini!

Autor: Milovan Longinov
ponedeljak 26.02.2024.
22:56
Izvor: Sportske.net

"Čekićari" konačno "razlupali" rivala...

Zac Goodwin/PA via AP
Zac Goodwin/PA via AP

Povezane vesti

Fudbaleri Vest Hema pobedili su na svom stadionu ekipu Brentforda rezultatom 4:2 u poslednjem meču 26. kola Premijer lige.

Heroj Vest Hema bio je trostruki strelac Džerod Boven, mada je evrogol postigao i Emerson, koji je upisao i asistenciju.

Već u petom minutu upravo je pomenuti Emerson proigrao Bovena za 1:0, da bi samo dva minuta kasnije drugi bek Vest Hema - Coufal, proigrao Bovena za 2:0. 

Brentford je do poluvremena uspeo da se vrati u meč, pošto je Mopej u 13. minutu smanjio na 2:1, što je ostao aktivan rezultat i na poluvremenu. 

Ali, opet je Vest Hem na brzinu postigao nova dva gola i rešio meč. U 63. minutu Kudus je centrirao, a Boven glavom povisio na 3:1, da bi u 69. Emerson primio odbijenu i sa 25 metara poslao loptu u same rašlje za 4:1. 

Poraz Brentforda uspeo je da ublaži Visa u 82. minutu posle asistencije Damsgarda. 

Verovali ili ne, ovo je prva pobeda Vest Hema u 2024. godini i prva još od one na "Emirejtsu", 28. decembra, pa je Mojesov tim sada skočio na osmu poziciju sa 39 bodova, koliko ima i Brajton. 

Brentford je nastavio niz loših rezultata, sa 25 bodova zauzima 16. poziciju i ne može se reći da ne strahuje za opstanak, jer Luton ima samo pet manje. 

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke