Braga i Anortozis se oporavili posle poraza od Zvezde i Partizana

Autor: Darko Mitrović
utorak 21.09.2021.
00:13
Izvor: Sportske.net

Večeras su zabeležili pobede.

EPA-EFE/HUGO DELGADO
EPA-EFE/HUGO DELGADO

Povezane vesti

Četiri dana posle poraza na ''Rajku Mitiću'' od Crvene zvezde u prvom kolu grupne faze Lige Evrope, portugalska Braga je večeras na svom terenu savladala Tondelu sa 3:1 u meču šestog kola tamošnjeg šampionata.


Dugo je Braga lomila otpor rivala, a do gola je konačno došla u 81. minutu. Gonzales je ušao po levoj strani u kazneni prostor, uputio udarac koji je golman gostiju kratko odbio, ali samo do ''džokera'' sa klupe Medeiroša koji koristi priliku i šalje loptu u mrežu - 1:0.

Samo dva minuta kasnije, pitanje pobednika je definitivno rešeno. Naizgled bezazlena situacija, domaći izvode aut na polovini terena, ali defanzivci Tondele potpuno su zaboravili na Rikarda Ortu kome je ostavljeno previše prostora što on koristi i iskosa sa desne strane pogađa mrežu - 2:0.

Međutim, nisu se gosti predavali, u 86. minutu kiks odbrane domaćih, izgubili su loptu na levoj strani terena, ona na kraju dolazi do Dadašova koji iskosa sa desne strane pogađa suprotni ugao gola golmana Mateusa - 2:1.

Ni to nije bilo sve kada su golovi u pitanju, jer je Braga u 90. minutu potvrdila trijumf još jednim golom Medeiroša koji je izbegao ofsajd zamku, izbio sam pred protivničkog golmana i rutinski ga savladao za konačnih 3:1.

Bragi je ovo treća pobeda u prvih šest kola i sada se probila na peto mesto sa 11 osvojenih bodova.

Uspešan večeras je bio i Partizanov rival iz Lige konferencija, kiparski Anortozis. Na Kipru se igra tek drugo prvenstveno kolo, a Anortozis je stigao do prve pobede, i to na svom terenu protiv Ahnasa rezultatom 2:1. Artimatas u 10. i Hristodulopulos u finišu prvog poluvremena iz penala doneli su dva gola prednosti Anortozisu, a gosti su do počasnog gola stigli tek u 90. minutu utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke