Siti lako sa Čelsijem, Milivojević tragičar, Liverpul se provukao na penale!

Autor: Stefan Matić
sreda 09.11.2022.
23:05
Izvor: Sportske.net

Dosta penal serija, Bajčetić promašio svoj, ali imao je Kelehera uz sebe.

Twitter
Twitter

Povezane vesti


Njukasl - Kristal Palas 0:0 *

"Svrake" su imale inicijativu, ali bez prave šanse. Palas je odoleo i došao do penala, ali se domaći ipak provukao. 

Vud je pogodio u prvoj seriji a Milivojević promašio. Tripije i Hjuz sigurni u drugoj seriji, Žoelinton i Vard u trećoj. Onda su se ređali promašaji, Botman i Mateta u 4. seriji i Gimaraeš i Ebiovei u petoj. 

Njukasl ide dalje, slavili su 3:2 posle penala.

Sautempton - Šefild Venzdej 1:1 *

Gosti iz Lige 1 su bili ti koji su prvi poveli. Vindas pogađa za 1:0 u 24. minutu. "Sveci" pak dolaze do 1:1 tik pred odlazak na pauzu, ko drugi nego Vard-Prouvz za izjednačenje u nadoknadi. 

"Sveci" prolaze dalje zahvaljujući čvršćim živcima. Oba tima su bila precizna svih pet serija da bi u šestoj Volkot pogodio, ali Iorfa promašuje za Šefild koji je eliminisan.

Vest Hem - Blekburn 2:2 *

Blekburn je bio veoma dobar na početku, klub iz Čempionšipa dolazi do ekspresne prednost preko Vejla u 6. minutu. "Čekićar" u formi donosi 1:1, Fornlas pogađa za izjednačenje u 38. minutu. 

Mojesov tim dolazi do preokreta i vođstva - Antonio pogađa za 2:1 u 78. minutu. Gosti se pak nisu predavali, famozni Brereton Dijaz pogađa za 2:2 u 88. minutu. 

Na stadionu u Londonu smo brojali do deset. Neverovatna serija penala koja Blekburnu donosi veliku radost. Na kraju je Ogbona tragičar domaćih, Italijan je promašio u desetoj seriji dok je sa druge strane Garet bio precizan.

Liverpul - Derbi Kaunti 0:0 *

Mirna utakmica na "Enfildu" uz očekivanu inicijativu "redsa" koji su igrali sa Stefanom Bajčetićem od prvog minuta. 

U prvih 45 minuta izdvajamo pokušaj Oksa-Čeberlejna, ipak njegov pokušaj odlazi tik pored gola. Derbi je imao svojih šansi, čekali su "ovnovi" svoje šanse iz kontri. Maks Brd je mogao do gola, pak pokušaj iz 51. minuta odlazi pored gola. Ogromna inicijativa Liverpula u drugom delu igre, Klopov tim ima posed preko 80 procenata, ali bez rezultata. 

Pristupilo se penalima. U prvoj seriji MekGoldrik pogađa Bajčetić promašuje, u drugoj Hurihejn promašuje a Oks-Čemberlejn pogađa za izjednačenje u drugoj seriji. Keleher brani u trećoj seriji šut Forsita, Firmino "uzvraća" velikim promašajem. Nerešeno posle treće serije, 1:1. Sibli otvara 4. seriju golom za Derbi, Nunjez siguran za 2:2. Keleher još jednom sjajan i brani šut Dobina - Harvi Eliot siguran i to je prolaz dalje za "redse" (3:2).

Mančester siti - Čelsi 2:0 

"Građani" su kontrolisali meč tokom većine njegovog trajanja. Mladi Luis-Hol je zadavao probleme domaćima, Pulišić je čak imao jednu odličnu šansu. Na drugoj strani pretili su Alvarez, Griliš i Gundogan, ali čekali smo drugo poluvreme kako bi videli golove.

Usledio je Marez šou u par minuta. Prvo je Alžirac iz sjajnog slobodnjaka doneo prednost domaćima u 53. minutu, da bi krilni igrač samo par minuta kasnije upisao i asistenciju. Šutirao je Alžirac, Mendi odbija, ali samo do Alvareza koji pogađa za 2:0 58. minutu. Iskazao se i mladi golman Sitija, Ortega je sjajno reagovao posle šuta Hola. 

"Plavci" dolaze do počasnog gola, ali je isti ekspresno i poništen zbog ofsajda. Velika gužva u šesnaestercu, međutim sudija ne priznaje gol a VAR-a nema u ovoj fazi takmičenja.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke