Brajton gurnuo Liverpul u ambis, Everton nastavio da tone!

Autor: Mladen Heleta
subota 14.01.2023.
17:55
Izvor: Sportske.net

Važni trijumfi Notingema i Vulverhemptona.

EPA-EFE/Vince Mignott
EPA-EFE/Vince Mignott

Povezane vesti

U terminu od 16 časova odigrane su četiri utakmice 20. kola engleske Premijer lige. Rezultati su sledeći: Brajton - Liverpul 3:0, Everton - Sautempton 1:2, Notingem Forest - Lester 2:0 i Vulverhempton - Vest Hem 1:0.

Brajton je deklasirao Liverpul u svim fudbalskim parametrima, potpuno zasluženo ga je oborio na pleća i njegovu krizu doveo do tačke usijanja. Tim Jirgena Klopa je doživeo dva poraza u ligi u 2023. godini i sada je tek osmi na tabeli sa 28 bodova, što je sedam manje od poslednjeg mesta koje vodi u Ligu šampiona. Brajton je na tabeli preskočio baš Liverpul i sedmi je sa 30 bodova.

Domaći su u prvom poluvremenu bili konkretniji rival, ali bolju igru nisu uspeli da pretoče u vođstvo. Nastavili su u istom ritmu i u drugom delu i za takav pristup su nagrađeni u 47. minutu. Matip je napravio katastrofalnu grešku u predaji lopte u opasnoj zoni, a to se u Premijer ligi ne prašta. Sevnula je munjevita akcija Brajtona, koja je završena asistencijom Mitome i egzekucijom Solomona Marča, koji je plasirao loptu u praznu mrežu, za 1:0.

Samo šest minuta kasnije je Liverpul nokautiran. Estupinjan je proigrao Fergusona, a ovaj poslao teledirigovani pas u prazan prostor za Marča, koji je lucidnim udarcem iz punog trka sa 15-ak metara po drugi put matirao Alisona, za 2:0.

Konačnih 3:0 postavio je Velbek u 83. minutu, kada se bravuroznim potezom poigrao sa Gomezom, izbacio ga fintom i potom poslao loptu u mrežu.

Everton je na svom Gudisonu poveo protiv Sautemptona pogotkom Onane u 39. minutu. Belgijanac je udarcem glavom savladao Bazunu posle kornera koji je izveo Grej. Na 1:1 je izjednačio Vord-Praus u 46. minutu, a isti igrač je doneo preokret spektakularnim golom iz slobodnog odarca u 78. minutu.

Everton je u zoni ispadanja na 19. mestu sa samo 15 bodova i u očajnoj je formi, dok ga je Sautempton sada stigao po broju bodova.

Dno tabele sa Evertonom i Sautemptonom pripada i Vest Hemu, koji takođe ima 15 bodova nakon poraza u Vulverhemptonu. Vukovi su slavili sa 1:0 golom Podensa u 48. minutu. Portugalac je krunisao odličnu kontru svoje ekipe. Đulen Lopetegi je razdrmao Vulverhempton koji je sa 17 bodova pobegao iz opasne zone.

Veoma važnu pobedu u borbi za opastanak upisao je i Notingem Forest protiv Lestera. "Lisice " je ukrotio Brenan Džonson, pogocima u 56. i 85. minutu.

Notingem je 13. na tabeli sa 20 bodova, a Lester je 14. sa tri boda manje.

Пласман обезедио Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke