Brajton i Brentford za petama Liverpulu!

Autor: Darko Mitrović
sreda 15.03.2023.
22:29
Izvor: Sportske.net

U senci mečava Lige šampiona, večeras su odigrane i dve premijerligaške utakmice.

EPA-EFE/Vince Mignott
EPA-EFE/Vince Mignott

Povezane vesti

U pitanju su bile odložene utakmice sedmog, odnosno osmog kola koje su večeras konačno odigrane.

Brajton je na svom terenu dočekao ekipu Kristal Palasa i trijumfovao rezultatom 1:0, što mu je omogućilo da se na tabeli izjednači sa Liverpulom. Sada obe ekipe imaju po 42 boda, ali Brajton ima još jedan meč manje u odnosu na klub sa Enfilda. 

Kristal Palas je pretrpeo treći uzastopni poraz, ukupno dvanaesti i ostao je na dvanaestoj poziciji sa 27 osvojenih bodova.

Igrao se 15. minut meča, Mitoma je sa centra igrališta povukao lopzi napred, a onda je poslao kroz sredinu ka Soliju Maršu koji sa ivice kaznenog prostora šalje snažan udarac u donji levi ugao, pogađa ''malu mrežu'' i donosi prednost Brajtonu - 1:0.

Početkom drugog poluvremena utakmica je prekinuta na nekoliko minuta zbog problema sa semaforom, ali se problem ubrzo rešio i meč je nastavljen, ali do kraja nije bilo previše uzbuđenja. Naš Luka Milivojević nije dobio priliku da zaigra u ekipi Kristal Palasa.

Za to vreme, u odloženoj utakmici sedmog kola, Brentford je kao gost savladao poslednjeplasiranu ekipu Sautemptona rezultatom 2:0.

Gosti su na vodeći gol čekali do 32. minuta, kada su najpre iznudili korner sa desne strane, a posle centaršuta iz ugla, pred golom domaćih najbolje se snašao Ajvan Toni koji je loptu sačekao kod druge stative i udarcem glavom sa oko metar udaljenosti je praktično ugurao u mrežu.

Minimalno vođstvo Brentforda ostalo je na snazi sve do sedmog minuta nadoknade vremena. Bila je to munjevita kontra gostiju koju je započeo Toni, poslao je loptu na protivničku polovinu, gde je Visa protutnjao do kaznenog prostora i onda snažnim i preciznim udarcem definitivno rešio pitanje pobednika.

Brentford je tako ponovo za petama Brajtonu, sada i Liverpulu, jer za njima zaostaje samo bod na osmom mestu na tabeli, a Sautempton je i dalje poslednji sa 22 boda.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke