Brajton i Gros pokorili "Old Traford" - Brentford stigao 0:2 i uzeo bod u Lesteru!

Autor: Mladen Heleta
nedelja 07.08.2022.
16:53
Izvor: Sportske.net

Ronaldo igrao od 53. minuta.

Manchester United Twitter
Manchester United Twitter

Povezane vesti

Fudbaleri Brajtona pobedili su Mančester Junajted u gostima sa 2:1, dok su Lester i Brentford odigrali 2:2, u prvom kolu Premijer lige.

U crvenom delu Mančestera se nastavlja ista priča i izgleda da definitivno nije do trenera. Erik Ten Hag je neslavno započeo svoj mandat na "Old Trafordu". Ostavio je Ronalda na klupi, kasnije je probao sa njim, ali je bilo kasno. Mnogo posla je pred holandskim trenerom...

Brajton je sa druge strane nastavio tamo gde je stao prošle sezone. Igrao je odličan fudbal, bio strahovito opasan u tranziciji, a deluje da odlasci Kukurelje i Bisume neće ostaviti traga.

Junajted je bio nemoćan u prvom poluvremenu. Opasni Brajton ga je sačekao i dva puta surovo kaznio preko sjajnog Paskala Grosa

"Galebovi" su poveli u 30. minutu. Odbrana Junajteda je naivno ispala u svojoj trećini, Trosar je podvalio šmekerski pas za Velbeka, ovaj je izbegao ofsajd, ušao po levoj strani, zavrnuo loptu na drugu stativu, gde je bio Gros, koji je rutinski pogodio metu, za 0:1.

De Hea je devet minuta kasnije ponovo izvadio loptu iz mreže, a strelac je ponovo bio Gros. Bila je to fantastična akcija Brajtona, koja je na najbolji mogući način otkrila sve mane defanzivne linije Mančestera. Trosar je pokrenuo napad tako što je odigrao petom na svojoj polovini za Kaiseda, ovaj je povukao i proigrao Grosa, Nemac je odložio loptu za Lalanu, on za Marča, koji je tukao sa desne strane. De Hea je odbranio, a otpadak je pokupio Gros i nije mu bilo teško da se po drugi put upiše u strelce. 0:2.

Ulaskom Ronalda krenuo je i veliki pritisak na Brajton, koji je brzo urodio plodom.

Domaćin je smanjio na 1:2 u 68. minutu. Bio je dosta čudan gol, koji je pao posle pravog meteža u petercu Brajtona. Na kraju je Mekalister postigao autogol, a sve zasluge idu Dalotu.

Do kraja je Mančester jalovo napadao i Brajton se lako odbranio i odneo tri velika boda na jug Engleske.

Brendan Rodžers je na teren u Lesteru od prvog minuta poslao Fofanu i Medisona i tako još jednom poslao jasnu poruku Čelsiju I Njukaslu, koji žele ovu dvojicu u svojim redovima.

Njegove “lisice” su krenule sigurno protiv Brentforda, imale su 2:0, ali su gosti odlično finiširali i odneli bod. 

U 33. minutu je Medison odlično izveo korner sa leve strane, a Kastanj je glavom zakucao loptu u mrežu, za 1:0.

Lester je duplirao prednost čim je krenuo sa centra na početku drugog poluvremena. Bila je to prava bomba Hola levom nogom iz velike udaljenosti, a golman Raja je bio nemoćan.

Brentford se vratio u 62. minutu. Toni je perfektno reagovao u kaznenom prostoru i matirao Vorda, novu jedinicu Lestera.

Mogao je Lester brzo da se vrati na plus dva, ali je Fofana u 66. minutu pogodio stativu.

U finišu su dobre izmene menadžera Brentforda Franka dale su rezultat. Gosti su bili opasni, a Dasilva je u 86. minutu izveo fantastičan udarac sa 16 metara i izjednačio na 2:2.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke