Atomski fudbal, Areola heroj, Vest Hem iz kontri "ubio" Brajton i noći na čelu tabele!

Autor: Milovan Longinov
subota 26.08.2023.
20:28
Izvor: Sportske.net

Velika pobeda "čekićara".

@WestHam
@WestHam

Povezane vesti

Fudbaleri Vest Hema pobedili su u gostima ekipu Brajtona rezultatom 3:1 u trećem kolu Premijer lige.

Danas smo gledali odličnu utakmicu, 36 udaraca ka golovima, čak 25 domaće ekipe, ali je heroj bio Areola koji je upisao čak devet intervencija.

Malo ko je očekivao da će Brajton ovako podbaciti pred svojim navijačima nakon maksimalnih šest bodova na otvaranju sezone.

Istina, ekipa Roberta De Zerbija je i danas dominirala, napadala, ali je bila i neefikasna, što je Vest Hem kaznio ubitačnim kontrama.

U 19. minutu Vord-Praus je otvorio kontru dugom loptom, Antonio je iskoristio kiks odbrane i pravovremenu mu asistirao za 0:1.

Brajton je nastavio da napada, Mitoma je ima dobru šansu, kao i Ferguson, ali je u drugom delu usledio potpuni potop. 

U 58. minutu posle strašne kontre i duge lopte Benrahme, Boven je maestralno primio i pogodio dalji ugao za 0:2.

Sve je bilo gotovo pet minuta kasnije, Boven je ovaj put bio asistent, kao na tacni je proigrao Antonija, koji se lepo snašao i iskosa sa desne strane pogodio kontra ugao za 0:3.

Brajtonova ofanziva se isplatila, ali kasno, u 81. minutu Gros je iskoristio asistenciju Veltmana za 3:1.

Brajton je nastavio da gazi, a u 88. minutu Veltmanov volej zaustavio je Areola paradom, čime je sprečio ludilo u završnici. 

Opsada gola trajala je do poslednjeg zvižduka, Areola je odbranio i udarac Fergusona, potom je Dankov udarac skinut sa gol linije, pravo je čudo kako je Brajton danas postigao samo jedan pogodak. 

Vest Hem je ovim trijumfom makar privremeno na vrhu tabele sa sedam bodova, koliko imaju i Totenhem i Arsenal, ali uz lošiju gol razliku. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke