Bravure golmana Kornelje, odbranio dva penala, ali Barsa ide dalje!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 21.01.2021.
23:29
Izvor: Sportske.net

Barselona sprečila još jednu senzaciju u ovoj rundi Kupa kralja.

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Fudbaleri Barselone poslednji su putnici u osminu finala Kupa kralja, ali su poput Bilbaa ranije večeras, teško izašli na kraj sa trećeligašem.

Podsetimo, dan ranije Real je eliminisan od Alkojana posle produžetaka, Bilbao je savladao Ibicu golom u nadoknadi vremena, a Barselona je večeras tek posle produžetaka slomila otpor ekipe Kornelje i na kraju slavila sa 2:0.

U kombinovanom sastavu, bez prve zvezde Lea Mesija, Barselona u prvom poluvremenu nije uspela mnogo toga da napravi, i pored inicijative na terenu.

Ipak, činilo se da će u finišu poluvremena, u 39. minutu stići do prednosti kada je iznudila jedanaesterac, ali je šut Miralema Pjanića zaustavio večeras izvanredni golman Kornelje Ramon Huan Ramirez.

Tek što je počelo drugo poluvreme, Barsa je mogla da povede, ali Brajtvajt nije iskoristio ukazanu priliku, golman Huan Ramirez ponovo spasava svoju mrežu.

Majstorski je Pjanić izveo slobodan udarac u 58. minutu, lobovao je živi zid i proigrao Grizmanam, koji pokušava volej-udarcem, ali lopta završava preko gola.

Nepuna dva minuta kasnije, dve velike opasnosti po gol Barselone. Medina šutira, Neto brani, potom lopta dokazi do Eloja, koji iskosa sa leve strane neprecizno šutira.

Sjajno je odolevao domaćin, a onda u 80. minutu Lengle je iznudio drugi penal za Barselonu! Ovoga puta odgovornost da ga izvede preuzeo je Dembele, ali loše je šutirao, po sredini gola, po zemlji, što je sjajni golman Huan Ramirez prozreo, nije se ni pomerio, i nogom je odbranio taj šut.

U 84. minutu nova velika prilika za Brajtvajta, koji je iskosa sa leve strane, sa nekih sedam-osam metara od gola veoma loše zahvatio loptu i poslao je pored gola.

U samom finišu, u 89. minutu nova velika šansa za Barselonu, Pjanić je pokušao sa petnaestak metara, lopta je išla pod prečku, ali omaleni Ramon Huan Ramirez po ko zna koji put sjajno reaguje.

U poslednjim trenucima nadoknade vremena, opasno je pripretio i Lengle posle kornera, ali lopta završava tik pored leve stative.

75:25% bio je odnos u posedu lopte u korist Barse, ali joj to nije bilo dovoljno za vođstvo.

Ipak, pritisak favorizovanih gostiju konačno je doneo rezultat početkom prvog produžetka, kada je Osman Dembele odlično šutirao sa 17 metara, Ramon Huan Ramirez je zakačio loptu, ali ona je okrznula prečku i završila u mreži - 0:1.

Do kraja je Barselona rutinski održavala prednost, izgledalo je da će to biti i konačan rezultat, ali u poslednjim sekundama meča Pedri izbija potpuno sam ispred golmana Ramireza, pa nesebično asistira za Brajtvajta koji bez problema pogađa mrežu i postavlja konačnih 0:2.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P.S.
Thursday, 21.01.2021
23:31

Vrlo neizvestan meč dva po kvalitetu izjednačena protivnika. Veliki problem za simpatične goste iz Katalonije je bila veštačka trava, a svi znamo kako je na toj podlozi skoro pa nemoguće pogoditi gol sa 11m. Ipak heroj gostiju Dembele je uspeo svom timu da donese pobedu jednim jedinim, ako ne preciznim onda bar jakim šutem, koji je nekako završio u golu. Da su domaćini imali ijedan, a kamoli dva penala, produžeci se verovatno ne bi ni igrali.