Brazil i Argentina ipak neće odigrati prekinuti meč!

Autor: Mladen Heleta
utorak 16.08.2022.
20:45
Izvor: Sportske.net

Argentinci platili kaznu samo da ne bi igrali ovaj duel.

Beta/AP Photo/Ng Han Guan
Beta/AP Photo/Ng Han Guan

Povezane vesti

Kvalifikaciona utakmica za ovogodišnje Svetsko prvenstvo između Brazila i Argentine, koja je prekinuta 5. septembra prošle godine u petom minutu nakon ulaska brazilskih sanitaraca na teren, ipak neće biti odigrana, objavio je Fudbalski savez Argentine.

Brazilski kovid sanitarci utrčali su tada na teren optužujući trojicu argentinskih fudbalera za kršenje tamošnjih pravila vezanih za pandemiju virusa Kovid 19, koja su tada bila na snazi. Susret je zbog toga bio prekinut, pa su se Argentinci povukli u svlačionicu.

Iako su se i Brazil i Argentina uverljivo plasirali na Mundijal, Brazil kao prvi u južnoameričkim kvalifikacijama sa 45 bodova, a Argentina kao druga sa 39, FIFA je insistirala da se ta zaostala utakmica ipak odigra.

Protiv utakmice su bili i Brazilci i Argentinci. Iz Fudbalskog saveza Argentine su objavili da će platiti kaznu od 150 hiljada švajcarskih franaka samo da ne bi igrali ovaj meč, koji je planiran u Australiji. Od toga polovinu odmah, dok je druga polovina kazne uslovna na rok od dve godine.

Argentina će u Kataru igrati u grupi C sa Meksikom, Poljskom i Saudijskom Arabijom.

Brazil je u grupi G sa Srbijom, Švajcarskom i Kamerunom.  

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke