Brazilci ogorčeni: "Ne igramo više nikad bez VAR-a"

Autor: Mladen Heleta
sreda 27.03.2024.
13:45
Izvor: Sportske.net

Dosta spornih odluka u Madridu.

EPA-EFE/Mariscal
EPA-EFE/Mariscal

Povezane vesti

Fudbaleri Španije i Brazila remizirali su sinoć u Madridu rezultatom 3:3, u prijateljskom susretu.

Spektakularnu utakmicu odigrale su dve vrhunske selekcije, ali su gosti bili ogorčeni nakon meča. Čini se sa pravom, jer su dva penala za domaće bila sumnjiva.

Utakmica je bila prepuna tenzija, a odlučena je u 96. minutu, kada je Lukas Paketa iz jedanaesterca, trećeg na utakmici, doneo remi Brazilu.

Bilo je pregršt rasprava, odgurivanja, oštrih startova, ali i spornih odluka sudije Antonija Nobrea iz Portugalije, koji je doprineo da se strasti rasplamsaju.

Prvi penal za Španiju je bio veoma sumnjiv, jer se čini da je mladi Jamal iscenirao prekršaj, a pitanje je i da li je duel Beralda i Danija Karvahala u 85. minutu zaista bio faul?

Zbog toga i ne čudi stav predsednika Fudbalskog saveza Brazila (CBF), Ednalda Rodrigeša, koji je poručio da će obavijestiti FIFA da petostruki šampiona sveta neće igrati prijateljske utakmice na kojima nema VAR tehnologije.

"CBF će obavestiti FIFA da nije samo na zvaničnim utakmicama brazilskog tima, već i na prijateljskim mečevima, obavezno korišćenje VAR-a. Fudbal je mnogo napredovao u Evropi i ovakve stvari su nedopustive na tako važnoj utakmici", rekao je Rodrigeš.

Sa njim su saglasni i igrači. Savio iz Đirone se čudi zašto u duelu ovako jakih selekcija nije korišćen VAR.

"Čudno je, baš čudno. Ne znam da li sam ikada igrao utakmicu u kojoj nije bio VAR-a. A šta tek reći o penalima... Ne smem da pričam o tome", rekao je 19-godišnjak.

I Andreas Pereira smatra da su sudije pomogle Špancima, mada je i penal za Brazil bio na granici...

"Da je korišćen VAR, nijedan od njihova dva penala ne bi bio dosuđen. Na ovakvim utakmicama mora da bude video-tehnologija. Sudije su ionako navikle na to, tako da im je bez VAR-a teže da sude", smatra igrač Fulama.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke