Brazilski kup - Rat u Kuritibi, Korintijansu poslednja šansa

Autor: Milovan Longinov
sreda 17.08.2022.
23:30
Izvor: Sportske.net

Revanši četvrtfinala…

 EPA-EFE/Antonio Lacerda
EPA-EFE/Antonio Lacerda

Povezane vesti

Brazilski kup ulazi u završnicu, ostalo je osam timova, revanš mečevi četvrtfinala će biti odigrani sredinom nedelje, rekorder Kruzeiro je van takmičenja, gigant iz Belo Horizontea, ako i prvi pratilac na večnoj listi, Gremio su sada u drugoj ligi i nisu uspeli da se plasiraju u top 8.

Nema ni Palmeirasa, koji je pobedom u najvećem derbiju Brazila protiv Korintijansa napravio veliki korak ka tituli. Ni aktuelni osvajač kupa Atletiko Mineiro nije više u konkurenciji, osvajač duple krune je ispao od Flamenga u osmini finala.

Za Korintijans ovo bi mogao da bude spas sezone. Teško će do titule rivalski "Verdao" posle vikenda im beži devet bodova i izgleda da je bitka za titulu rešena, crno-bele je stigao i Flamengo. Podsetimo, baš od "crveno-crnih" je "Timao" ispao u Kopa Libertadores, pa sada ostaje kup. U prvom meču na "Neo Kimika" stiže Atletiko Gojanense i donosi prednost od 2:0 koja nije mala. "Zmajevi" igraju odlično u kup takmičenjima, u polufinalu su Kopa Sudamerikana nakon što su preslišali Nasional sa Luisom Suarezom. Jasno da je velikan favorit sa svojim velikim zvezdama, ali daleko su od forme, pa je kvota na pobedu Korintijansa preveliki rizik. Pokušaćemo sa malim brojem golova, jednostavno, ako prime gol, domaći će teško uspeti da stignu prednost ekipe sa kojom redovno imaju problema proteklih godina.

Flamengo je uništio za vikend Atletiko Paranaense sa 5:0 i pokazao da je u strašnoj formi. "Crveno-crni" imaju praktično dva tima, odmarali su najbolje igrače, čini se da su se kasno prenuli i da teško mogu da stignu Palmeiras na vrhu tabele. Ali ciljaju Kopa Libertadores, žele i trofej u kupu. Desetak godina su bez trofeja u ovom takmičenju. Ali nisu na "Marakani" uspeli da steknu prednost u prvom meču, pa Skolarijeva ekipa koja je u krizi vidi šansu u revanšu u Koritibi. Sigurno je samo jedno, čeka nas rat, "Felipao" zna kako se osvajaju trofeji, na kraju krajeva osvojio je Sudamerikanu prošle godine, a "Uragan" je prošle godine pao u finalu protiv Atletiko Minas Žeraisa. Oni će se zatvoriti iako igraju na svojoj "Baišadi", koristiti bukvalno sva sredstva da se održe, pa se mali broj golova podrazumeva.

Kada je konačan ishod u pitanju najbolje je probati sa nezaustavljivim Fluminenzeom protiv Fortaleze. Flu je doživeo pravu renesansu poslednjih nekoliko meseci. Mada je njihova serija prekinuta za vikend, startovaće protiv gostiju sa primorja sa 1:0 iz prvog meča u gostima. Uz prednost "Marakane", Fluzao bi trebalo da zadrži prednost, mi verujemo da će polufinale overiti pobedom. Fortaleza stiže u Rio osokoljena pobedom u gradskom derbiju sa Searom, oni nisu nimalo naivan tim, ali ove sezone zbog gustog rasporeda igraju slabije. Uspeli su sa tri pobede da iskorače iz zone ispadanja, ali i dalje su u opasnosti...

San Paulo koji je takođe u trci na dva fronta gostuje protiv Amerike u Belo Horizonteu.  "Trikolor" donosi na Mineirao prednost od jednog gola. Lusijano je bio čovek odluke u prvom meču i mnogi veruju da će biti dovoljno. No, Amerika je ušla u formu u pravo vreme, vezala tri pobede, igraju odlično i već su na osmoj poziciji (u jednom trenutku su bili blizu zone ispadanja). Oni su u prvom delu sezone platili ceh igranju u Kopa Libertadores, "Zečevi" imaju prilično iskusan tim, bez zvezda i sigurno se neće lako predati. Ako bi negde moglo u revanšima da bude golova, onda je to upravo u ovom meču.

Pogledajte sve kvote i kompletnu ponudu AdmiralBeta za Kup Brazila i izaberite svoj tip...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke