Brazilski preokret, argentinska "nula", kraj za Čile!

Autor: Boris Jovanović
petak 08.10.2021.
08:51
Izvor: Sportske.net

"Selesao" nastavio strašnu seriju...

AP Photo/ Jorge Saenz
AP Photo/ Jorge Saenz

Povezane vesti

Brazilci su kako se i očekivalo izveli kombinovani sastav, već su na Mundijalu, selektor Tite je želeo da proveri neke igrače koji su manje dobijali šansu u kvalifikacijama, a nije bilo Nejmara i Kazemira. Erik Ramirez je iskoristio poklon odbrane favorita posle desetak minuta i savladao Alisona. Brazilci su se mučili, posebno u veznom redu, ali kada je Rafinja ušao u igru stvari su se promenile. On je izveo korner nakon koga je Markinjoš dvadesetak minuta pre kraja izjednačio. To je bio početak kraja za slabog domaćina. Gabigol je sa penala iz akcije koju je takođe započeo Rafinja okrenuo, a onda je sjajni fudbaler Lidsa asistirao u nadoknadi napadaču Ajaksa, mladom Entoniju koji je postavio konačnih 3:1.

Argentina je u Paragvaju odigrala bez golova. Dobro su počeli imali nekoliko prilika, ali je Paulo golman domaćih bio odličan. Kasnije smo gledali dosadan meč, nije bilo golova, kako smo pisali u najavi, uvek je tvrdo kada Argentina gostuje u Asunsionu.

Čile je praktično eliminisan nakon poraza protiv Perua. "Inke" su slavile sa 2:0, Kueva i Serhio Penja su bili strelci, domaći i dalje imaju šansu, sedmi su sa 11 bodova, četiri manje od Kolumbijaca.

"Kafeterosi" su odoleli u Montevideu protiv Urugvaja, ali je domaćin ostao na +2, na četvrtom mestu koje direktno vodi na Mundijal.

Kako se i pretpostavljalo Bolivija je lako izgubila u Ekvadoru. "Orlovi" su za pet minuta od 15. do 20. minuta sa tri gola rešili pitanje pobednika, Estrada i dva puta Ener Valensija su bili strelci za domaće, koji sada dele treću i četvrtu poziciju sa Urugvajcima. U nastavku je Ekvador čuvao snagu za gostovanje slaboj Venecueli. Za vikend se nastavaju kvalifikacije, Kolumbija će dočekati Brazilce, a videćemo i derbi Argentine i Urugvaja.

Venecuela - Brazil 1:3
Paragvaj - Argentina 0:0
Urugvaj - Kolumbija 0:0
Peru - Čile 2:0
Ekvador - Bolivija 3:0

Brazil je maksimalan sa 27 bodova, Argentina ima 19 (oba južnoamerička giganta imaju meč manje). Ekvador i Urugvaj su sakupili po 16, Kolumbija je peta sa 14 bodova. Slede Paragvaj sa 12, Peru sa 11, Čile ima 7, Bolivija 6, Venecuela 4 boda. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke