Brazilsko "čudo od deteta" pogodilo u 96. za trijumf protiv Meksika

Autor: Mladen Heleta
nedelja 09.06.2024.
12:00
Izvor: Sportske.net

Kakvog igrača će dobiti Real Madrid...

EPA-EFE/ADAM DAVIS
EPA-EFE/ADAM DAVIS

Povezane vesti

Paralelno sa Evropskim prvenstvom u Nemačkoj, ljubitelji fudbala će moći da uživaju i u Kopa Americi. Dve selekcije koje imaju visoke ambicije na tom takmičenju, Brazil i Meksiko, su rano jutros odmerile snage u prijateljskoj utakmici pred 100.000.000 gledalaca na Koledž Stejšenu u Teksasu, a Brazilci su slavili sa 3:2 posle prave drame.

Obojica selektora su "promešali karte" i krenuli sa podmlađenim sastavima, Brazil je vodio 2:0 golovima Andreasa Pereire u petom i Gabrijela Martinelija u 54. minutu, a Meksiko se vratio preko Hulijana Kvinonesa u 73. i Giljerma Martineza u 92. minutu.

Ipak, trijumf Brazilu je doneo rezervista Endrik u 96. minutu, na asistenciju svog budućeg saigrača u Real Madridu Vinisijusa, koji je takođe ovaj meč počeo na klupi.

Endrik je verovatno najveći talenat svetskog fudbala, ima 17 godina, a u martu je Brazilu doneo trijumf protiv Engleske (0:1) na "Vembliju", na svom debiju. Kasnije je bio strelac i protiv Španije u Madridu, u remiju rezultatom 3:3.

Nema sumnje da Real dobija "paklenog" igrača, koji bi već sledeće sezone mogao da bude važan faktor u rotaciji Karla Anćelotija.

Sinoć su se u prijateljskom meču sastali i SAD i Kolumbija, a "kafeterosi" su deklasirali domaćina rezultatom 5:1.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke