Brendanrodžersovska sezona na vidiku

Autor: Lazar Nikolić
subota 03.08.2024.
09:00
Izvor: Sportske.net

Seltik želi četvrtu vezanu krunu...

Povezane vesti

Vraća se škotski Premijeršip kao prvi znak povratka ostrvskog fudbala koji toliko volimo. Ovde je divljije, ovde je žešće i ovde je maltene sve poznato, ne?

Tri vezane titule ima branilac krune Seltik, a kao i obično, prvi izazivač biće Rendžers s tim da je u ovom trenutku upitno koliko može ekipa Filipa Klemona. Nema sumnje da je reč o odličnom stručnjaku,, ali Seltik deluje znatno organizovanije, podmazanije. Ukratko – jače.

Dugo se govori o odlascima Sirila Desersa i kapitena Džejmsa Tavarnijea, što je gubitak koji tim iz Glazgova sebi nikako ne bi smeo da dopusti u borbi za povratak trofeja na „Ajbroks“. Mučio se Rendžers tokom čitavog pripremnog perioda i nisu upisali nijednu pobedu. Nije to nužno pokazatelj kvaliteta, ali može da bude značajan indikator za ocenu onoga što nas čeka. Doduše, rivali koje je Filip Klemon izabrao nisu bili nimalo naivni: Ajaks, Mančester junajted, Birmingem i Union Berlin. Sve porazi, izuzev meča sa Nemcima obeležili su pripreme Rendžersa, a duel sa Unionom završen je čak 4:4.

Stiglo je nekoliko zanimljivih imena poput Vaclava Černija, Mohameda Dijamondea ili Hamze Gamanea, ali nije to previše atraktivno. Znate li šta jeste – Seltik?

Kako moćno izgleda tim Brendana Rodžersa iz perspektive pripremnih utakmica. To nije za šalu.  Ukoliko ste ispratili makar malo, znate o čemu govorimo, a ukoliko pak niste, sada ćete saznati. Prvi duel odigrali su protiv škotskog Ajra 1:1, a onda su usledili dueli sa Kvins Parkom gde su postigli čak šest golova, ali i primili četiri. To je tako Brendanrodžersovski. Potom su dali četiri komada Di-Si junajtedu, a onda i Mančester sitiju u trijumfu 4:3 i Čelsiju kojeg su deklasirali 4:1. Znamo, sve su to pripreme i nisu relevantne uvek, ali agresivnost, brzina i želja koju su pokazali izabranici bivšeg stratega Liverpula su nešto što kazuje da bi će biti impresivni u domaćem prvenstvu.

Harts je sa dosta uspeha pratio Rendžers i Seltik u minuloj kampanji i bili su im jedini dostojan rival. Tim koji nije previše atraktivan, vrlo čvrst, ali spreman da napravi iznenađenje svakog momenta. Stiven Nejsmit je jedan od najmlađih trenera u ligi sa svojih 37 godina. Ovo nije tim koji može bogzna koliko da uloži. Štaviše, sve so dovodili za džabe, a ističe se dolazak nekadašnjeg deteta Liverpula Jana Dande čija karijera ne teče onako kako su mnogi priželjkivali i kako se najavljivalo.

Pitanje opstanka vodiće kao i prošle godine Ros Kaunti i moguće novajlija Dandi junajted koji je zamenio Livingston. Što se mesta za Evropu tiče, pobednik ide u plej-of rundu Lige šampiona, a vicešampion kreće od druge kvalifikacione runde za isto takmičenje. Treće mesto vodi do drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, a četvrto u drugo kolo kvalifikacija za Ligu konferencija. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke