Brentford priča svoju bajku, Salah doneo, Salah odneo

Autor: Nemanja Janošev
subota 25.09.2021.
20:30
Izvor: Sportske.net

Klop i njegovi momci su imali "zicer" da iskoriste poraze Junajteda i Čelsija u ovom kolu i odvoje se na liderskoj poziciji.

EPA-EFE/Vickie Flores
EPA-EFE/Vickie Flores

Povezane vesti

Fudbaleri Brentforda iznenadili su Liverpul na svom "Komjuniti stadionu" odigravši 3:3 (1:1) u okviru 6. kola Premijer lige.

Mogli su izabranici Jirgena Klopa potpuno da se odvoje na liderskoj poziciji premijeršipa, ali u tome su ih omeli fudbaleri Brentforda svojom ofanzivnom postavkom protiv pretendenta za titulu.

Imali su "crveni" ili na ovoj utakmici "žuti" svoju najbolju priliku da dođu do prednosti na početku utakmice, ali Salahovom udarcu nedostajalo je malo snage kako bi završila u mreži Raje. Iako je izgledalo da je Liverpul bliži vođstvu, ono je otišlo na stranu domaćina. Stvorio se prostor na desnom boku Klopovog tima, što nije karakteristično protiv autsajdera kakav je Brentford. No, sjajna ekipa Tomasa Frenka došla je do gola uz pomoć Pinoka koji je na drugoj stativi dočekao loptu Ivana Tonija.

Međutim, ubrzo je omaleni Dijogo Žota skočio između rivalskih štopera posle centaršuta Hendersona i postavio 1:1. Mohamed Salah je ubrzo po početku drugog poluvremena preokrenuo svojim golom izbegavši ofsajd, da bi Janelt izjednačio na 2:2.

Snažan udarac demonstirao je Kurtis Džouns u 67. minutu duela. Imao je i sreće, jer je lopta zakačila Janelta na putu do gola i prevarila Raju. Mogao je Mohamed Salah da se "okiti" slavom nedugo potom, ali je promašio u situaciji "jedan na jedan". Druga takva na ovom meču, što mu se obilo o glavu, kao i ostatku ekipe uostalom.

Samo četiri minuta po ulasku, Joan Isa postavlja konačnih 3:3 za erupciju na "Komjuniti stadionu".

Liverpul će ostati prvi, sa bodom više od Mančester sitija koji je danas savladao Čelsi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke