Brojke očaj, Liverpulov najveći problem detektovan i samo je jedan način da ga reše!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 02.05.2021.
10:14
Izvor: Sportske.net

Šta učiniti kada Liga šampiona izmiče...

EPA-EFE/Laurence Griffiths
EPA-EFE/Laurence Griffiths

Povezane vesti

Liverpul je daleko od Lige šampiona, posle remija sa Lidsom i Njukaslom jasno je da će teško igrati u evropskoj eliti što bi dodatno oslabilo finansije kluba. Klop je priznao da bi to bio veliki udarac.

Mnogo se priča o odbrani, ali neki brojevi ukazuju da je problem na drugoj strani terena. Ove godine su bacili 15 bodova u situacijama u kojima su imali prednost jer nisu dokrajčili rivala.

Statistika u ovom slučaju ne laže, Liverpul je dao dva gola iz 54 šuta, Salah, Mane i Firmino su presušili. Redsi su dali 55 golova ove sezone, prošle su posle 34 utakmice postigli čak 72. Žota je igrao odlično do povrede, nije onaj starti posle povratka.

Majki Oben legenda kluba kaže da ni Salah, ni Mane nisu igrači koji su klasični napadači i da su davali mnogo golova jer je Liverpul stvarao mnogo šansi. Sada je manje prilika i oni ne mogu da ponove skor iz prošlih sezona. 

Da li je to prestrogo prema Egipćaninu, on je drugi strelac lige, iza Kejna, dao je 20 golova?

Ipak, Salah je odigrao najviše minuta u napadu Liverpula jer Klop ne sme da ga odmnori. Jeste promašivao, ali bez njega bi se Liverpul suočio sa još većim nevoljama. Žota je odigrao 500 minuta manje od Manea i Firmina i dao je isto golova kao Senegalac i dva više od Brazilca. 

Jasno. ne može se sve svaliti ni na napadače, bekovi TAA i Robertson su doživeli pad forme, a Tijago Alkantara nije opravdao očekivanja.

Sve u svemu, Liverpul će morati da uloži novac i to pre u napadača, možda proda Firmina, ali i to je pitanje na siromašnom tržištu. 

Klub će navodno uložiti novac i ako se ne dokopaju Lige šampiona, ali čini se da će Klop imati muka da naredne sezone ponovo baci rukavicu Sitiju, ali i drugim klubovima iz vrha. 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke